Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΤΑΠΓΤΕ ΣΤΟΝ Δ/ΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΤΑΠΓΤΕ ΣΤΟΝ κ. Δ/ΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΣ ΓΤΕ.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΗΡΑΝ.

 

Συνάδελφοι,
Απαιτούμε να ενημερώσουν όλους εσάς τους εν ενεργεία συναδέλφους μετά από τη χθεσινή συνάντηση του Δ.Σ. του Ταμείου (εν αναμονή συνταξιούχοι) με τον Δ/ντα για το τι συζήτησαν, ποιες οι ήταν οι προτάσεις τους και τι απαντήσεις δόθηκαν. Και να μην επικαλείστε ότι σας απαγορεύει ο Νομικός Σύμβουλος. Ρωτάμε, υπάρχει νομική γνωμάτευση του νομικού συμβούλου;
Επιβάλλεται να το κάνουν διότι όλοι εσείς οι εργαζόμενοι δίνετε την εισφορά σας και δεν μπορούν να ενεργούν κατά αυτόν τον τρόπο.
Αληθεύει ότι  κάποια μέλη του Δ.Σ. διατείνονται ότι ο Δ/νων Σύμβουλος θα εγγράψει 500 άτομα στο Ταμείο; αριθμός που για μας δεν αντιστοιχεί στους υπαλλήλους, ούτε στους παλιούς που από το 2005 δεν είχαν εγγραφεί  αλλά ούτε και στους νεοπροσληφθέντες που είναι εγεγραμμένοι σε άλλα Ταμεία. Εξάλλου θα πρέπει να γίνει αντιληπτό και σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου δεν είναι υποχρεωτική η εγγραφή, είναι προαιρετική. Και ρωτάμε, εφόσον έχετε μια τέτοια υπόσχεση γιατί δεν το ανακοινώνετε στους εργαζόμενους υπεύθυνα; Και να αφήσετε την παραπληροφόρηση. Και το εννοούμε.
Να μας αναφέρετε,  σε αυτό το χρονικό διάστημα που έχετε τη Διοίκηση του Ταμείου., ποιο το έργο σας;
Επιτέλους τέλος για κάποια θέματα. Μέχρι στιγμής δεν μας έχετε απαντήσει ούτε για τα πρακτικά που έχουμε ζητήσει – και για αυτό έχει ευθύνη 100% ο Γεν. Γραμματέας – πέραν των προσλήψεων που είναι παράτυπες και παράνομες σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου την οποία παραβιάζετε .
Κυκλοφορήσατε ανακοίνωση για τη Γενική Συνέλευση. Πόσες μέρες πέρασαν από το διορισμό; Θέλουμε τα πρακτικά της συνεδρίασης που αποφασίσατε για τη Γενική Συνέλευση. Και ρωτάμε γιατί δεν υπάρχει θέμα που αφορά την τροποποίηση του καταστατικού; Να σας πούμε εμείς συνάδελφοι γιατί δεν υπάρχει θέμα τροποποίησης. Διότι δεν έκαναν ουσιαστικές και τεκμηριωμένες προτάσεις στην αίτηση προσφυγής στο Δικαστήριο.
Σας παραθέτουμε απόσπασμα της απόφασης του Δικαστηρίου:
«το αίτημα για σύγκληση Γ.Σ. με σκοπό την τροποποίηση του Καταστατικού, έτσι όπως αναφέρεται στις αιτήσεις,  κρίνεται αόριστο και ως εκ τούτου απορριπτέο, διότι δεν αναφέρεται σε τι συνιστάται η τροποποίηση του καταστατικού, ποιες είναι οι προυποθέσεις  και η αναγκαιότητα της, ώστε να κριθεί αν πρέπει να παρασχεθεί στην διοριζόμενη διοίκηση η έκτακτη αυτή εξουσία προς σύγκληση της Γ.Σ. , μόνο για τροποποίηση του καταστατικού. Κατ’ ακολουθίαν πάντων των προαναφερθέντων θα πρέπει οι κρινόμενες αιτήσεις να γίνουν εν μέρει δεκτές ως κατ’ ουσίαν βάσιμες».

Το προεδρείο, σε συνεδρίαση του Δ.Σ. του συλλόγου στις 6 Μαϊου, πήρε απόφαση, με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον των εν ενεργεία συναδέλφων, για τις ενέργειες που έχει κάνει το Δ.Σ. του Ταμείου και έχει ζητήσει να προχωρήσουν σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες για τις οποίες θα σας ενημερώσουμε αναλυτικά. Αυτό ψηφίστηκε από τα μέλη του προεδρείου.
Εμείς είμαστε κάθετοι και αντίθετοι στις προσλήψεις ή στις ανανεώσεις αλλά θέλουμε να μάθουμε το λόγο της απόλυσης της μηχανογράφου και την πρόσληψη νέου. Δηλαδή δεν έκανε καλά τη δουλειά της; Ή το κόστος ήταν μεγάλο; Εάν συμβαίνει ένα από τα δύο ή και τα δύο γιατί δεν την είχατε απολύσει νωρίτερα και γιατί δεν την είχε απολύσει το προηγούμενο Δ.Σ.; ποιος έπραξε σωστά; Εσείς ή οι προηγούμενοι;
Σας δίνουμε ένα παράδειγμα ακόμα. Και τους προσκαλούμε και τους προκαλούμε να μας διαψεύσουν.
Είναι περίπου 700 άτομα στη σειρά. Με ένα μέσο όρο 40.000 ευρώ βγαίνει 28.000.000 ευρώ. Οι εισφορές είναι περίπου 45.000 ευρώ ανά μήνα. Άρα 600-650.000 ευρώ το χρόνο. Εάν αφαιρέσουμε τουλάχιστον 100 – 150.000 ευρώ για έξοδα (μισθοδοσίες, ικα, εφορία, χαράτσια) μένουν 450.000 ευρώ. Αληθεύει ότι έχουν δεσμευτεί 650.000 ευρώ από τις αγωγές που έχουν κάνει συνάδελφοι που είναι στη σειρά ή και πόσα χρήματα έχετε δώσει σε αυτούς που κέρδισαν τις αγωγές; Και πόσα άτομα είναι αυτά;
Ποιο είναι το αποθεματικό σήμερα;
Δηλαδή με το υπάρχον καταστατικό δεν μπορούν να πάρουν παραπάνω από 8 άτομα εφάπαξ το χρόνο. Δηλαδή «ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι». Διαψεύστε μας. Παρουσιάστε άλλα στοιχεία. Εδώ και τώρα.
Συνάδελφοι, Ακόμα μία φορά θα επαναλάβουμε ότι το Ταμείο δεν έχει ζωή. Δεν μπορείτε να πληρώνετε την εισφορά σας σε άδειο βαρέλι χωρίς πάτο.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Χ. ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ                Β. ΔΕΚΟΥΛΟΣ

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα