Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΤΑΠΓΤΕ

Απευθυνόμαστε σε όλους τους εν ενεργεία συναδέλφους  για να ενημερωθούν για το Ταμείο όσον αφορά τον κλάδο εφάπαξ. Για να μην υπάρξει οποιοδήποτε ερώτημα αν κάποια στιγμή στο μέλλον – που δεν θα υπάρξει μέλλον – να μην ισχυριστεί κανείς ότι δεν γνώριζε ή δεν ενημερώθηκε από το συλλογικό όργανο.

Πρέπει να καταλάβετε συνάδελφοι ότι ένα και ένα κάνουν δύο.

1.     Υπήρξε απάντηση από την Δ/ντρια Ανθρ. Δυναμικού κ. Λαχάνου όπου διέψευσε τις διάφορες διαδόσεις και φημολογίες περί υπόσχεσης του κ. Καραμούζη για εγγραφή 500 ατόμων στο Ταμείο, στη συνάντησή τους με τον Δ/ντα Σύμβουλο. Ψευδέστατο και αναληθέστατο. Άρα οι διαδόσεις και οι φημολογίες ήταν ψευδέστατες και αναληθέστατες, που σημαίνει επικινδυνότητα. Και προκαλούμε αυτούς που συναντήθηκαν  με τον Δ/ντα Σύμβουλο κ. Ν. Καραμούζη, να μας πουν αν αληθεύει ή όχι. Εμπρός λοιπόν. Αποδείξτε το. Ευχαριστείτε τον κ. Καραμούζη με επιστολή σας αλλά δεν αναφέρεστε καθόλου για τα 500 άτομα; Πείτε μας δεσμεύτηκε

2.     Δεν έχουμε μάθει ακόμη την πρόταση του Δ.Σ. του Ταμείου η οποία κατατέθηκε στο Δικαστήριο για την τροποποίηση του καταστατικού και την απέρριψε ως ανεπαρκή, να μας την καταθέσετε. Ισχύει αυτό που διαδίδεται ότι θα προτείνετε μείωση 80-90%; Και ποιο θα είναι το αποτέλεσμα; Δηλαδή αν κάποιος δικαιούται να πάρει πχ 70.000 ευρώ εφάπαξ, αφαιρουμένων των τόκων των προκαταβολών που είναι τουλάχιστον 40.000 ευρώ, απομένουν 30.000 ευρώ με το 90%. Άρα θα πάρει  2.700 ευρώ.

Αυτό για να το ξέρουν και αυτοί που είναι στη σειρά και ελπίζουν μάταια. Εμείς δεν έχουμε τίποτα με κανέναν αλλά πρέπει να πούμε την αλήθεια. Αν δοθούν 3.000 ευρώ επί 750 άτομα είναι 3.600.000 ευρώ. Για τους εν ενεργεία τι ποσό θα προτείνετε; Και για αυτούς μείωση 80-90%;  που δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ προκαταβολή; Ας υποθέσουμε ότι θα πάρουν κι αυτοί 3.000 ευρώ. Άρα 1.200.000; που θα βρεθούν τα 5.000.000; και ειδικά για τους εν ενεργεία αν είναι να πάρουν 3.000 ευρώ μετά από 15 και 20 χρόνια θα έχουν δώσει εισφορά μεγαλύτερη από το εφάπαξ που θα πάρουν. Γιατί με μέσο όρο πχ 40 ευρώ το μήνα να έδιναν, στο χρόνο μας κάνει είναι 600. Επί πέντε χρόνια πχ μας κάνουν 3.000. τα εναπομείναντα χρόνια αν υπάρχει Ταμείο, τι θα γίνουν;  τα υπόλοιπα χρόνια; Άρα έδιναν σε βαρέλι με άδειο πάτο. Και σας προκαλούμε σε όλα αυτά να μας διαψεύσατε.  

Θέλετε κι άλλο σενάριο; Από 5.000 ευρώ να πάρουν όλοι. Και αυτοί που είναι στη σειρά και οι εν ενεργεία είναι περίπου 1.200 Είναι 6.000.000 ευρώ. Από πού θα βρεθούν αυτά τα χρήματα; Όταν τα ακίνητα δεν μπορούν να πουληθούν πάνω από 1.000.000 – 1.300.000 το ανώτερο με την παλαιότητα που έχουν;

 

Συνάδελφοι, και εσείς που είστε στην αναμονή αυτές είναι οι αλήθειες. Αρέσουν δεν αρέσουν. Δεν έχουμε τίποτα με κανέναν. Σας καταλαβαίνουμε διότι είχατε κτίσει την παραπέρα πορεία της ζωής σας. Αλλά πάνω από όλα είναι η αλήθεια. Ξέρουμε μόνο να λέμε την αλήθεια και μόνο την αλήθεια. Την πραγματικότητα και μόνο. Και να μην δίνουμε σε κανένα ψεύτικες ελπίδες. Και ειδικά σε εσάς που είστε εν ενεργεία πρέπει να είμαστε κάθετοι ότι δεν υπάρχει ελπίδα για εσάς. Σας το είπαμε και θα το ξαναπούμε. Από εκεί και πέρα ο καθένας παίρνει και την απόφαση και την ευθύνη του.

           Ο Πρόεδρος                   Ο Γεν. Γραμματέας

     Χ. Τασσόπουλος                       Β. Δεκούλος

 

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα