Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

ΑΠΑΝΤΗΣΗ-ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΤΟΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

 

 

 

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ – ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ 2307/2014 ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΟΠΟΥ ΠΡΩΤΟΣ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΦΥΓΕ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ

ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ


ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟ ΨΗΦΙΣΑΝ;;; ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ.

Σας αποστέλλουμε τις δύο επιστολές όπου είχε κοινοποιήσει προς όλους τους εργαζόμενους το 2012 το προεδρείο του ΣΥΓΤΕ και ο τότε Πρόεδρος του Συλλόγου Δ. Καλόγηρος, όπου ενήργησε με απόφαση του προεδρείου και μετά από πρότασή του, ο Σύλλογος προσέφυγε στο ΣτΕ,  κατά της διάταξης του άρθρου 1 παρ. 6 του Νόμου 4046/2012 του Υπουργικού Συμβουλίου με τις διατάξεις της ΠΥΣ 6/28-2-2012,  όπου αποφάσισε να καταργήσει μονομερώς και αυθαίρετα την συλλογική αυτονομία, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, τα όρια μισθών και ημερομισθίων και την αμοιβή των νέων ηλικίας κάτω των 25 ετών, την αναστολή αυξήσεων μισθών και ημερομισθίων κ.α. σε βάρος των εργαζομένων. Ουσιαστικό μειονέκτημα της εν λόγω απόφασης ήταν να μην μπορούν να προσφύγουν οι εργαζόμενοι μόνοι τους στη Διαιτησία αλλά με τη σύμφωνη γνώμη των εργοδοτών, γεγονός αδύνατο.
Στις 7/12/2012 εκδικάστηκε η υπόθεση στο ΣτΕ, όπου ο νομικός σύμβουλος του συλλόγου έκανε ουσιαστική παρέμβαση, όπου με την απόφαση αυτή – σταθμό – του ΣτΕ, ακυρώθηκε η πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου για τη διαιτησία,  δίνοντας τη δυνατότητα να προσφύγει το κάθε σωματείο μονομερώς στη Διαιτησία, κατοχυρώνοντας με αυτό τον τρόπο ένα μεγάλο όπλο ενόψει και  την επιχειρησιακή σύμβαση.  Τη δική μας.
Αποδεικνύεται ακόμα μια φορά πώς λειτουργούσε και λειτουργεί το προεδρείο, με γνώμονα πάντα το συμφέρον των εργαζομένων και τη διατήρηση των κεκτημένων τους, καταγγέλλοντας την Κυβέρνηση, χωρίς κανένα φόβο, και χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις πολιτικές διαστάσεις.
Εδώ να σημειώσουμε – όπως είναι ήδη γνωστό από τις ανακοινώσεις –  ότι η εν λόγω προσφυγή ψηφίστηκε μόνο από τα πέντε μέλη του προεδρείου Δ. Καλόγηρο, Χ. Τασσόπουλο, Ι. Νικολαϊδη, Κ. Αλεξόπουλο, Τ. Μαλικούρη. Στις ανακοινώσεις μπορείτε να δείτε ποιοι δεν ψήφισαν. Έχετε γνώση και κρίση συνάδελφοι να τα αξιολογήσετε.
Αυτοί ήμασταν και συνεχίζουμε και εμείς ως νέο προεδρείο την ίδια στρατηγική και τακτική.
Ο σύλλογός σας είναι η δύναμή σας. Όλοι μαζί πρέπει να πορευθούμε ενωμένοι για να καταφέρουμε  να υπάρχει αξιολόγηση, αξιοκρατία και αντικειμενικότητα τώρα με την αφομοίωση από τον Όμιλο Πειραιώς. Μην πλανάστε κάποιοι ότι θα τα καταφέρετε μόνοι σας. Ο σύλλογος είναι για όλους. Μηδενός εξαιρουμένου. Πάντα στα πλαίσια της ισότητας και των ίσων ευκαιριών. Και για αυτό θα αγωνιστεί.

Το προεδρείο του ΣΥΓΤΕ
Χ. Τασσόπουλος, Μ. Μπακατσούλα, Β. Δεκούλος, Χ. Καραηλίδης, Χ. Ανδρακάκου

 

 

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα