Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΠΑΝΤΗΣΗ κ. ΛΑΧΑΝΟΥ ΓΙΑ ΜΟΝΟΓΟΝΕΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

 

 

 

 

 ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Δ/ΝΤΡΙΑΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ κ. Λ. ΛΑΧΑΝΟΥ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΟΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΙΤΗΜΑ ΜΑΣ. ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ΟΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ Ή ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΥΤΩΝ, ΟΠΩΣ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ. ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΓΝΩΜΟΝΑ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΡΡΕΕΙ ΑΠΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΕΣ Ή ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΝΑ ΕΠΙΛΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ.
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ. ΣΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΤΕ ΕΜΑΣ.
ΟΣΟΙ ΑΝΗΚΕΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΟΣΤΕΙΛΕΤΕ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΑΔΕΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΣ ΣΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.

Το Προεδρείο του ΣΥΓΤΕ
Χ. Τασσόπουλος, Μ. Μπακατσούλα, Β. Δεκούλος, Χ. Καραηλίδης, Χ. Ανδρακάκου

Προς
την Δ/ντρια Ανθρ. Δυναμικού & Εκπαίδευσης
κ. Λ. Λαχάνου

Αθήνα, 3 Ιουλίου 2014

Είναι γνωστό ότι υπάρχει νόμος όπου αναφέρεται στις μονογονεϊκές οικογένειες και εφαρμόζεται στον Όμιλο, παρέχοντας κάποιες σχετικές διευκολύνσεις (όπως άδειες κ.α).
Ζητάμε όπως εφαρμοστεί ο νόμος περί των μονογονεϊκών οικογενειών, όπως εφαρμόζεται και στον Όμιλο, να ισχύσουν τα όμοια και στους υπαλλήλους της Γενικής που εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία. 
 

          ΠΡΟΕΔΡΟΣ          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

    Χ. ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ            Β. ΔΕΚΟΥΛΟΣ

 

Κύριε Πρόεδρε,
Ως γνωστόν, το άρθρο 7 της ΕΓΣΣΕ 2003-2004 προβλέπει επιπλέον άδεια 6 εργάσιμων ημερών για τις μονογονεϊκές οικογένειες με ένα παιδί και 8 ημερών για δύο παιδιά, μέχρι τη συμπλήρωση του 12ου έτους της ηλικίας τους. Ο γονέας με τρία ή περισσότερα παιδιά δικαιούται επίσης 8 εργάσιμες ημέρες.
Είναι αυτονόητο ότι εφόσον η ΕΓΣΣΕ έχει ισχύ νόμου, ο εργοδότης είναι σαφώς υποχρεωμένος να τη χορηγήσει εφόσον αυτή ζητηθεί.
Ως εκ τούτου, η Τράπεζα δεν επρόκειτο ποτέ να αρνηθεί την ικανοποίηση αιτήματος για χορήγηση άδειας που προβλέπεται εκ του νόμου, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις του, με την υποβολή της απαραίτητης τεκμηρίωσης.
Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω άδεια δεν μεταφέρεται στο επόμενο έτος εάν δεν εξαντληθεί και χορηγείται συνεχόμενα ή τμηματικά  σε συνεννόηση με τον εργοδότη.
Με εκτίμηση,

Λίλυ Λαχάνου
Επικεφαλής,
Τομέας Ανθρώπινου Δυναμικού 
   +30 210 697 5085
lily.lahanou@geniki.gr

www.geniki.gr

 
 

 

 

 

 

 
 

 

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα