Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΤΑΠΓΤΕ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΝΤΑΣ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

 

 

 

 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΤΑΠΓΤΕ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΝΤΑΣ
ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ

Απευθυνόμαστε στους νεοεκλεγέντες –  μέλη του Δ.Σ. του Ταμείου :

1. Όταν θα συγκροτηθείτε σε σώμα, θα πάρετε απόφαση να αρχίσετε να δίνετε εφάπαξ ναι ή όχι; Να απαντήσετε στους εν ενεργεία συναδέλφους. γιατί καθυστερείτε να γίνει συγκρότηση σε σώμα σύμφωνα με το καταστατικό; Δηλαδή έπρεπε να γίνει εντός 10 ημερών από την ανακήρυξη των αρχαιρεσιών, δηλαδή από 7-16 Ιουλίου. Αν έγινε κάποια συνεδρίαση, ήταν παρόντες όλοι; Γιατί δεν προχωρήσατε σε συγκρότηση όταν είστε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο και από αυτό έχετε εκλεγεί; Αν το αναβάλατε για ποιους λόγους; Και γιατί χρονοτριβείτε; 
2. Μέχρι στιγμής έχετε κάνει έστω και άτυπα συγκεκριμένες προτάσεις για τροποποίηση του καταστατικού; Ώστε τώρα ως νεοεκλεγέν συμβούλιο να αποφασίσετε και να τις αποστείλετε στον αναλογιστή;
Σας ρωτάμε μέχρι στιγμής, στείλατε έστω και άτυπα κάποιο σενάριο για να είναι πιο έτοιμος ο αναλογιστής, ναι ή όχι;
Οι οποιεσδήποτε καθυστερήσεις από την πλευρά σας μας δημιουργούν πολλά ερωτήματα.

Πείτε μας
Πώς θα υπολογίσετε τα ακίνητα; Με την εμπορική ή την αντικειμενική αξία; Και μην διανοηθείτε να  αποστείλετε την αντικειμενική αξία σύμφωνα με την  εκτίμηση που είχε γίνει πριν 11 χρόνια (4.700.000 ευρώ), διότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.  Άρα οποιαδήποτε ενέργεια με αυτό το οικονομικό στοιχείο δεν θα απεικονίζει την πραγματικότητα.

Πείτε μας ξεκάθαρα
Έχει ή δεν έχει ζωή το ταμείο; Και μη δίνετε φρούδες ελπίδες στους εν ενεργεία αλλά και στους εν αναμονή.
Ενημερώστε τους εργαζόμενους για τις προτάσεις σας. Ισχύουν ή δεν ισχύουν οι ισχυρισμοί σας για τον κ. Ν. Καραμούζη ότι θα εγγράψει 500 άτομα στο Ταμείο ή ότι θα χρηματοδοτήσει το Ταμείο ο Όμιλος Πειραιώς;  Είναι σαφέστατο ότι υπάρχουν απαντήσεις και όλα αυτά δεν ισχύουν. Όχι ότι χαιρόμαστε. Άλλα λέγονται και άλλα λέτε στον κόσμο. Οι συνάδελφοι έχουν ανάγκη από την αλήθεια.
Ακόμα μια φορά ζητάμε να μας απαντήσετε
Έστω και 10.000 να πάρουν όσοι είναι  στη σειρά αλλά και εν ενεργεία συνάδελφοι, (700 εν αναμονή και 400 εν ενεργεία), το συνολικό ποσό είναι 11.000.000 ευρώ. Από που θα βρεθούν ; Ρωτάμε από πού; Όταν μόνο με τη σημερινή ροή και τα στάνταρ δεδομένα ότι δεν θα γίνει εθελουσία ή αν προκύψει να προστεθούν 100-150 άτομα ή αν κάποιοι αποχωρήσουν; Εσείς στη νέα τροποποίηση θα προτείνετε να πάρουν Και με 2.000 και με 3.000 να δοθούν ως εφάπαξ και αυτά πάλι για τους εν αναμονή θα είναι 3.500.000 και για τους εν ενεργεία 2.000.000. από πού θα βρεθούν;

Εμείς δεν θα τους πούμε απολύτως τίποτα το τι θα κάνουν. Είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους αλλά είναι και δικό μας δικαίωμα να λέμε αυτά που πιστεύουμε. .

Δεν μας απαντήσατε ακόμη:

 Πόσα χρήματα είναι δεσμευμένα από τις αγωγές που έχουν γίνει κατά του Ταμείου; ισχύει ότι είναι γύρω στις 600.000;
 Ποιο είναι το αποθεματικό του Ταμείου σήμερα; Ισχύει ότι είναι γύρω στις 150.000;
 Πόσες είναι οι εισφορές;
 Δεν μας απαντήσατε πόσα είναι τα λειτουργικά έξοδα; Είναι γύρω στις 150.000 το χρόνο;

Τι φοβάστε να απαντήσετε;

Πόσο στοιχίζουν οι προσλήψεις που κάνατε και ρωτάμε, έγιναν με νόμιμες διαδικασίες; Και αλήθεια πώς πήρατε τους δύο δικηγόρους; Με τι σύμβαση; Δεν αρκούσε ο νόμιμος δικηγόρος του Ταμείου; Πόσο πληρώνετε τον μηχανογράφο; Και για ποιο διάστημα προσλήφθηκε; Θα συνεχίσει το ίδιο πρόγραμμα της προηγούμενης μηχανογράφου ή θα πάρετε καινούριο πρόγραμμα σύμφωνα με αυτά που ακούγονται; Και πόσο θα στοιχίσει αυτό;

Βγείτε και πείτε στους εν ενεργεία την αλήθεια. Θα πάρουν χρήματα; και τι θα πάρουν μέχρι και τον τελευταίο που θα αποχωρήσει από την τράπεζα; Δεσμευτείτε.

Σας προσκαλούμε και σας προκαλούμε ειδικά για αυτό το ζήτημα.

Να ενημερώσετε τους εργαζόμενους
Πόσοι εν αναμονή ψήφισαν και πόσοι εν ενεργεία; Φοβάστε να πείτε πόσοι ψήφισαν; Ποιο είναι το πρόβλημά σας;

Συνάδελφοι εν ενεργεία,

Εμείς έχουμε καθήκον και υποχρέωση να σας ενημερώσουμε για την πραγματικότητα. Αυτή είναι η αλήθεια. Το τι θα κάνετε εσείς είναι θέμα δικό σας και αποκλειστική ευθύνη δική σας. Το προεδρείο του Συλλόγου έχει κάνει πλήρη και ξεκάθαρη ενημέρωση της κατάστασης του Ταμείου ώστε να μην υπάρξουν παρερμηνείες ή μας πείτε ότι δεν σας είχαμε ενημερώσει.

Και επειδή μπορεί να γίνουν οποιαδήποτε σχόλια, η θέση μας είναι ότι θα πρέπει με την ένταξή μας στον Όμιλο Πειραιώς να διεκδικήσουμε κάτι διαφορετικό, που να καλύπτει όλους τους εν ενεργεία, εγγεγραμμένους και μη στο Ταμείο. Σύντομα θα καταθέσουμε συγκεκριμένη πρόταση που θα περιλαμβάνει όλους τους εν ενεργεία συναδέλφους.

Απευθυνόμαστε στους εν αναμονή συναδέλφους,

Σας καταλαβαίνουμε ότι είχατε κάποιο πλάνο για τα χρήματα που θα παίρνατε εφάπαξ από το Ταμείο, όμως εμείς δεν μπορούμε να σας παραμυθιάζουμε ούτε και να σας κοροϊδεύουμε. Μακάρι να τα πάρετε όλα.

Με ένα μέσο όρο 50.000 ευρώ (είστε 700 άτομα) είναι 35.000.000  ευρώ. Από πού θα βρεθούν; Εκτός αν με το μαγικό ραβδί  τα φέρει ο Χάρυ Πότερ!!! Είναι και αυτό μια σκέψη!
Οι εν ενεργεία είναι 400 άτομα με ένα μέσο όρο 50.000,  είναι 20.000.000 ευρώ. Εδώ έρχεται σε δεύτερη φάση ο Χάρυ Πότερ!!! Θα χτυπήσει το ραβδάκι του και θα έρθουν και τα 20.000.000 ευρώ.
Αιθεροβάμονες δεν είμαστε ούτε θα υπάρξουμε ποτέ.

Αποστείλετε επιστολές στο νέο Δ.Σ. του Ταμείου ζητώντας να σας απαντήσουν αν δεσμεύονται ότι θα πάρετε αυτό που σας αναλογεί με το σημερινό καταστατικό. Ή αν σκέφτονται να κάνουν την τροποποίηση του καταστατικού.  Να κοινοποιήσουν σε όλους σας τις προτάσεις τους. Και τότε συνάδελφοι θα αντιληφθείτε πολλά.

Εμείς τα έχουμε καταγράψει, τα καταθέτουμε και από εκεί και πέρα ο καθένας για ακόμα μια φορά παίρνει την ευθύνη του. Πάντως ψέματα, παραπληροφόρηση και παραμύθια δεν σας είπαμε ούτε θα σας πούμε ποτέ. Προτιμούμε να σας δυσαρεστούμε αλλά να είμαστε ωφέλιμοι. Όχι να είμαστε ευχάριστοι και μετά να υπάρχει καταιγίδα.

      Ο Πρόεδρος              Ο Γεν. Γραμματέας

Χ. Τασσόπουλος                   Β. Δεκούλος
 

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα