Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ κ. ΓΕΩΡΓΟΥΛΗ

 

 

 

 

 ΓΕΩΡΓΟΥΛΗ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗ ΤΕΡΜΑ ΤΟ ΚΡΥΦΤΟΥΛΙ.
ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΡΥΒΕΣΑΙ.  ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΣΟΥ:

«Ρωτήστε όλους αυτούς που πήγαν στα Σπάτα, από Γιαννιτσά, Νεμέα, Κρήτη και όλη την Ελλάδα».

 

ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ Ο κ. ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΤΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΙΧΑΝ ΜΕΤΑΤΕΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΣΤΑ ΣΠΑΤΑ. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ, ΟΤΙ Η ΚΟΠΕΛΑ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΠΑΛΙ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΠΡΙΝ ΔΥΟΜΙΣΗ ΧΡΟΝΙΑ; ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΝΕΜΕΑΣ. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ,  ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΝΕΜΕΑΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ 1996. ΕΔΩ ΚΛΑΙΜΕ. ΚΑΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΠΑΤΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΦΟΜΟΙΩΣΗ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ. ΚΑΙ ΡΩΤΑΜΕ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΤΕ;

ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΤΙ Ο κ. ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΑΤΥΠΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ. ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ κ. ΓΕΩΡΓΟΥΛΗ ΟΤΙ ΕΡΧΟΣΟΥΝ ΣΤΙΣ 9 ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΙΟ ΜΕΤΑ; ΔΙΕΨΕΥΣΕ ΤΟ.
ΑΤΥΠΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Η κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ Ο κ. NAVARRO ΤΗΝ ΚΑΛΕΣΕ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ,  ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΛΥΣΕ. Ο ΔΕ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΟ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΕΥΘΕΩΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΙΟΨΗΦΙΣΕ.  ΚΑΙ ΣΕ ΡΩΤΑΜΕ κ. ΓΕΩΡΓΟΥΛΗ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΚΡΙΣΗ; ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ; ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ ΤΟΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΥ κ. NAVARRO; ΤΟΛΜΟΥΣΕΣ; ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ;


ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΤΕ;


Δεν μας απάντησες απολύτως τίποτα επί της ουσίας. Το αν είμαστε «ανίκανοι», όπως γράφεις στην ανακοίνωσή σου, δεν νομιμοποιείσαι ειδικά εσύ να μας κρίνεις. Εκείνοι που θα κρίνουν το ποιοι είναι ικανοί και ποιοι είναι ανίκανοι,  ποιοι είναι δημαγωγοί και ποιοι είναι ψεύτες, είναι οι εργαζόμενοι με την ψήφο τους.
Είναι γνωστό ότι όποιος συνάδελφος αντιμετώπιζε ή αντιμετωπίζει οποιοδήποτε  πρόβλημα και απευθύνεται στο Σύλλογο, ο Σύλλογος άμεσα προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες όπου δη, και παράλληλα υπερασπίζεται όλους τους συναδέλφους ως μάρτυρας στα δικαστήρια, με την παρουσία μελών του προεδρείου. Συνδικαλιστές που έχουν εκλεγεί μέλη του Δ.Σ., ως εκπρόσωποι των εργαζομένων, πολύ λίγο χρονικό διάστημα όταν τα προηγούμενα χρόνια δεν είχαν καμία παρουσία, δεν είναι σε θέση να κάνουν υποδείξεις. Το μόνο που μπορούν είναι να κάνουν, είναι προτάσεις εποικοδομητικές όπου για μας θα είναι καλοδεχούμενες.
Τα δε γραφόμενά σας περί δικής μας επίθεσης σε ατομικό επίπεδο με λασπολογίες είναι ανυπόστατα αλλά και δεν αρμόζουν στην κοινωνική αγωγή μας. Διότι εμείς κανέναν δεν λασπολογούμε σε προσωπικό επίπεδο αλλά δεν θα μας αφαιρέσει και κανείς το δικαίωμα να εκφράζουμε τις θέσεις, τις προτάσεις μας, τις αντιρρήσεις μας, τα ερωτήματά μας και να ασκούμε καλόπιστη κριτική. Πού το βρήκες εσύ ότι σε λασπολογούμε; Αοριστολογίες;
Το ποιοι είναι εργοδοτικοί ή μη,  ας το κρίνουν οι εργαζόμενοι. Εσείς παρακολουθείτε ποιος πάει, πού πάει και πόσο κάθεται και τι συζητάει. Και το αναφέρετε και σε ανακοίνωσή σας. Και έχετε το θάρρος να μιλάτε; Εμείς ουδέποτε έχουμε έρθει σε συνεννόηση με τη Διοίκηση για τα e-mail αλλά δεν μπορεί εσύ κ. Γεωργούλη να στέλνεις από δικό σου fax server και να τα λαμβάνουν ως e-mail όλοι οι συνάδελφοι. Εμείς δεν μπορούμε να το κάνουμε; Μπορούμε και άνετα. Όμως σεβόμαστε την νομιμότητα. Εκεί είναι η διαφορά μας.
Σε ρωτάμε, που ήσουν κ. Γεωργούλη όταν ο κ. Navarro το 2011 έκοψε το e-mail και όταν τον καταγγείλαμε παντού εκείνη την εποχή να βγάλεις ανακοίνωση για αυτό το οποίο έπραξε ο κ. Navarro τι έκανες; Σιωπούσες; Γιατί; αντί να τον καταγγείλεις; Το έπραξες; Όχι. Γιατί; τα συμπεράσματα δικά σας συνάδελφοι.
Σου έχουμε δε στείλει σχετική επιστολή ότι μπορείς να έρχεσαι στα γραφεία του Συλλόγου και σου έχουν δοθεί και κλειδιά για να φωτοτυπείς όλες τις ανακοινώσεις από το φωτοτυπικό που βρίσκεται μέσα στην αίθουσα όσες θέλεις και να τις πας στο πρωτόκολλο. Μήπως το ξεχνάς; Όσο για τους τόνους χαρτιού που αναφέρεις, ακόμα και για αυτό ενεργήσαμε και μας έστειλε δωρεάν φωτοτυπικό χαρτί η Τράπεζα.
Όσο για την σύγκληση επιτροπής μηχανογράφησης, είχαμε προσφύγει στο Υπουργείο Εργασίας, υπήρξαν σχετικές αποφάσεις, ήμασταν έτοιμοι για την προσφυγή στη Δικαιοσύνη με τη νέα Διοίκηση της Τράπεζας υπήρξε δέσμευση ότι θα βρει και αυτό το θέμα την επίλυσή του. Όμως μας πρόφτασαν τα γεγονότα της απορρόφησης από τον Όμιλο. Εσύ κ. Γεωργούλη γιατί δεν δέχτηκες να συμμετέχεις στην επιτροπή τότε και έλεγες ότι σε στοχοποιούμε; Τη μόνη λέξη που ξέρεις να λες είναι ότι σε στοχοποιούμε. Εσύ που μας καταγγέλλεις δεν μας στοχοποιείς; Δηλαδή, πότε γιουβέτσι, πότε στουπέτσι; Σε ρωτάμε για το ζήτημα του κανονισμού της μηχανογράφησης έχεις ενεργήσει συνολικά ή ατομικά; Και το εννοούμε αυτό που λέμε.
Δεν θα μας υποδείξεις εσύ αν πρέπει να παραστεί σύσσωμο το Δ.Σ. Μάθε την λειτουργία των σωματείων και των υπερκειμένων οργάνων. Αλλά πότε να προλάβεις αφού από τον Νοέμβριο του 2012 ασχολείσαι με τον συνδικαλισμό. 
Στο δια ταύτα λοιπόν. Επειδή αναφέρεις ότι η προηγούμενη διοίκηση είχε θεσπίσει το επίδομα stand by σε προκαλούμε κ. Γεωργούλη να κοινοποιήσεις τη μισθοδοσία σου για να δούμε αν αναγράφεται επίδομα stand by. Υπερωρίες ήταν και μόνο υπερωρίες. Και μην παραπληροφορείς τους εργαζόμενους. Το επίδομα stand by θεσπίστηκε με την τωρινή διοίκηση με συγκεκριμένο ποσό στην πλήρη προσαρμογή με το νόμιμο. Μήπως αυτό σε πείραξε γιατί έχανες τις υπερωρίες;
Σε προκαλούμε να μας πεις, ποια βράδια δούλεψες, πόσες ώρες και πόσο ήταν το επίδομα; Την αλήθεια δεν μπορεί κανείς να την κρύψει.
Ανακοίνωσε στους εργαζόμενους κ. Γεωργούλη, για πόσα χρόνια και μήνες έπαιρνες υπερωρίες και πόσο ήταν το ποσό; Εμείς ρωτάμε; Αν δεν έχεις να φοβηθείς κάτι ανακοίνωσέ το.
Αναφέρεις ότι όλες οι υπερωρίες είχαν την έγκριση της Διεύθυνσης και του Προσωπικού. Καμία αντίρρηση ως προς την τυπικότητα. Εμείς αναφερόμαστε σε υπερωρίες που έγιναν από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Μάιο του 2013. Είχαν έγκριση τότε οι υπερωρίες; Και αν δεν είχαν έγκριση, δούλεψες το Γενάρη, δούλεψες το Φεβρουάριο, τότε γιατί δεν το κατήγγειλες εφόσον δεν πληρωνόσουν; Γιατί πίστευες ότι θα στις δώσει ο κ. Navarro. Όταν έφυγε ο κ. Navarro ζητήσατε να δούμε το θέμα των υπερωριών. Και αυτό κατόρθωσε το προεδρείο τις υπερωρίες που δουλέψατε να τις πάρετε άδεια. Τις πήρες εσύ άδεια κ. Γεωργούλη ναι ή όχι;
Δηλαδή θες να μας πεις ότι οι αναβαθμίσεις των συστημάτων γίνονταν Σαββατοκύριακα και βράδια; Διότι κατά αυτόν τον τρόπο προσβάλλεις τους συναδέλφους που είναι άξιοι και ικανοί, ότι δεν δούλευε καλά η μηχανογράφηση! Ότι εν ώρα εργασίας τους δεν μπορούσαν να καλύψουν τη δουλειά. Εμείς επαναλαμβάνουμε ακόμα μια φορά ότι υπάρχουν άξια και ικανά στελέχη στη μηχανογράφηση.
Δεν σε υποχρέωνε κανείς να δουλεύεις τα Σαββατοκύριακα. Θα μπορούσες να το θέσεις ως θέμα στο Δ.Σ. του Συλλόγου και δεν το έπραξες; Γιατί άραγε; 
Και επειδή αναφέρεις ότι πήγαινες με την καρτούλα σου, σε προκαλούμε να κοινοποιήσεις τις εισόδους – εξόδους που έκανες με την καρτούλα σου τα Σαββατοκύριακα και πόσες υπερωρίες πήρες όταν ήσουν στο σπίτι όπως επικαλείσαι «stand by». Και αν πραγματικά είναι έτσι, εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να ζητήσουμε συγνώμη.
Προσλήφθηκες επί Γάλλων και όταν εμείς καταγγέλλαμε τη Γαλλική Διοίκηση και την πηγαίναμε σε τριμερείς και στα Δικαστήρια, πες μας μια ανακοίνωση που είχες βγάλει. για τον Κουστέ, τον Μαρτέν τον Ναβαρρό, τη Γαλλική Διοίκηση, τον Μονάχο; Όλα ήταν καλά και καμωμένα; Πού ήσουν; Γιατί δεν ενδιαφερόσουν τότε; Επαναλαμβάνουμε γιατί;;;
Αναφέρετε στην ανακοίνωσή σας ότι στην πληροφορική και σε άλλους τομείς υπήρχε σε συνεννόηση με τους προϊσταμένους η δυνατότητα για προσέλευση στις 09:00 π.μ.  Να ζητήσεις από τη Διοίκηση και να σου δώσει τη λίστα με τις δικές σου ώρες  εισόδου – εξόδου  κ. Γεωργούλη
Και όχι μόνο αυτό αλλά εκθέτεις τους προϊσταμένους σου ότι είχατε άτυπη συμφωνία! Δηλαδή τους δίνεις. Ότι παρατυπούσαν.  Τι είχαμε δύο μέτρα δύο σταθμά; Και για ποιους ίσχυαν; Κάποιοι μπορούσαν να έρθουν σε συνεννόηση με τον Δντη τους και να έχουν καθυστέρηση 1-2 ώρες. Και αλήθεια, αυτό γιατί δεν ίσχυε για όλους; Άλλοι δεν έχουν παιδιά να πάνε στο σχολείο; Απάντησέ μας! Στα καταστήματα οι συνάδελφοι μπορούσαν να έχουν αυτό το προνόμιο; Εμείς απαντάμε όχι. Γιατί;;;
Εμείς είπαμε να εφαρμοστεί η σύμβαση της ΟΤΟΕ την οποία την στηρίξαμε και την στηρίζουμε.
Επειδή αναφέρεσαι ότι δεν άντεξαν κάποιοι και έφυγαν με εθελουσία, εδώ και τώρα θέλουμε ονόματα. Ποιοι έφυγαν και ποιοι ήταν οι λόγοι.  Το άκρον άωτο είναι αυτό που είπες κ. Γεωργούλη και είναι καταγεγραμμένο και στα Πρακτικά (το απόσπασμα το παραθέσαμε στην προηγούμενη ανακοίνωσή μας), ότι το μόνο που σε ενδιέφερε ήταν να μη φύγεις από τη θέση σου.
Ενώ ο πρωταρχικός δικός μας στόχος είναι κανένας συνάδελφος να μην χάσει τη θέση εργασίας του αλλά και κανείς να μην μετατεθεί μακριά από τον τόπο του. Όπου και τα δύο επιτεύχθηκαν με τις σωστές ενέργειες του προεδρείου. Και εκεί είναι η διαφορά μας. 
Γιατί δεν υπήρχαν άλλοι συνάδελφοι που ήταν στη Διοίκηση σε συγκεκριμένες Δ/νσεις με προσόντα και κατείχαν μη ανάλογες θέσεις; Γιατί αυτή η πρεμούρα σου; Και δεν καταλαβαίνουμε το λόγο που υποβαθμίζεις τους Ταμίες, τους κλητήρες. Υπάρχουν και Ταμίες και κλητήρες οι οποίοι έχουν πτυχίο αλλά ήθελαν οι άνθρωποι να δουλέψουν για να επιβιώσουν. Και πολλοί εξ αυτών έγιναν Δ/ντες και με επιτυχή αποτελέσματα και σε καταστήματα και σε διοικητικά κέντρα.
Εμείς δεν ενοχοποιούμε κανέναν. Και το έχουμε δείξει σε όλες τις ανακοινώσεις μας. Αλλά έχε γούστο η κριτική και τα ερωτήματά μας να θεωρούνται ως συκοφαντίες. 
Εμείς δεν είμαστε διαμεσολαβητές χρημάτων.  Γιατί επέστρεψες μέρος των χρημάτων στο Σύλλογο από τον προεκλογικό αγώνα του 2012 και δεν τα έκανες μόνος σου δωρεά στο Χαμόγελο του Παιδιού;  Και σε ρωτάμε την τωρινή οικονομική ενίσχυση που πήρες από το Σύλλογο, την έστειλες στο Χαμόγελο του Παιδιού; Θέλουμε να μάθουμε. Επειδή εσείς είστε και γαλαντόμοι.
Ως προς τα κινητά τηλέφωνα, επειδή λασπολογείς, αυτό είναι απόφαση για όλα τα σωματεία και για όλα τα μέλη των ΔΣ. Δηλαδή καταγγέλλεις και τα μέλη του Δ.Σ. (Ενωμένοι Εργαζόμενοι, Ανανεωτική).
Αναφέρεις  ότι μετέβηκε σύσσωμο το προεδρείο στη Θεσσαλονίκη για την κοπή της πίτας.  Ψεύδεσαι ακόμα μια φορά. Τα τρία μέλη του προεδρείου τότε (και είχατε κατηγορήσει και άλλο πρόσωπο ψευδώς για το συγκεκριμένο θέμα και αυτό να είσαι σίγουρος θα πάρει το δρόμο του και ο καθένας θα πάρει την ευθύνη του) πήγαν στη Θεσσαλονίκη μετά από αίτημα της πρώην συναδέλφου Χρυσούλας Γαβριηλίδου όπου είχε ασκήσει μήνυση κατά της Τράπεζας) και που ήταν υποψήφια όλα τα χρόνια στο ψηφοδέλτιο της τότε ΠΑΣΚΕ).
Και όπως είχαμε υποχρέωση και καθήκον παρασταθήκαμε και μάλιστα μάρτυρας ήταν ο τότε Γεν. Γραμματέας Χ. Τασσόπουλος και κατόπιν αιτήματος του δικηγόρου της κ. Γαβριηλίδου να υπάρχει και έτερος μάρτυρας σε περίπτωση που χρειαστεί ένορκη κατάθεση. Παράλληλα επισκεφθήκαμε όλα τα καταστήματα της Θεσ/κης και των περιχώρων (Γιαννιτσά, Βέροια) για να ενημερώσουμε τους εργαζόμενους για την πορεία της Τράπεζας και το βράδυ ασφαλώς παραστήκαμε και στην  κοπή της πίτας.
Ποια η διαφορά του συν. Πολύζου που του ζητήθηκε από πρώην συνάδελφο να παραστεί ως μάρτυρας στην Καβάλα και πολύ καλά έκανε, και ενώ εμείς ψηφίσαμε το ποσό, αυτός ενώ πήρε τα χρήματα από το Σύλλογο και μετέβη στην Καβάλα, δεν ψήφισε τα έξοδα. Εσύ κ. Γεωργούλη τα ψήφισες;
Το προεδρείο έχει το δικαίωμα να ενεργεί και να επισκέπτεται τα καταστήματα και σύμφωνα με την απόφαση της  7/3/2013. Διάβασέ τη και μετά μιλάς (γιατί κινδυνεύει η Ελλάς!!!)
Αναγέννηση δεν γίνεται με αναπαλαίωση των υλικών της δεκαετίας του ’80 του συνδικαλιστικού κινήματος.
Εδώ είμαστε και έπεται και συνέχεια.

ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ

Χ. Τασσόπουλος, Μ. Μπακατσούλα, Β. Δεκούλος, Χ. Καραηλίδης, Χ. Ανδρακάκου

 

 

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα