Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΠΟΛΥΖΟ ΓΙΟΥΡΟΥΚΟ ΕΥΘΥΜΙΟΥ

Συνάδελφοι,
Οι συνάδελφοι Φ. Πολύζος , Γ. Ευθυμίου και ο συνδ. Δ. Γιουρούκος ο οποίος υπογράφει ως απερχόμενο μέλος του Δ.Σ. ΣΥΓΤΕ (δεν μπορεί να καταλάβει ότι αν παραιτηθείς από την Τράπεζα δεν μπορείς να συμμετέχεις ως μέλος Δ.Σ. )  απέστειλαν επιστολή  στον Πρόεδρο του ΣΥΓΤΕ Δημήτρη Καλόγηρο ζητώντας:
Α)  να συζητήσουν το θέμα των πληρωμών των εργαζομένων του ΤΑΠΓΤΕ και των ΔΕΚΟ Β) να συζητηθεί η αντιμετώπιση των αγωγών (συνταξιούχων) Γ) να συζητηθούν οι συμβάσεις του λογιστή – μηχανογράφου
Τα ως άνω δεν είναι μόνο για γέλια αλλά περισσότερο  για κλάματα. Είναι από τα άγραφα όπως λέει ο λαός. Έχουν χάσει κάθε έννοια πραγματικότητας. Τι θέλουν να μας πουν; Να αποφασίσει το Δ.Σ. ΣΥΓΤΕ για κάτι που δεν νομιμοποιείται;
Όμως θα πρέπει να αποκαλύψουμε την αλήθεια και για τούτο σας  παραθέτουμε αυτούσια το πρακτικό που συνέταξαν οι δύο νομικοί σύμβουλοι ΣΥΓΤΕ, ΤΑΠΓΤΕ, για τα θέματα των πληρωμών των εργαζομένων ΔΕΗ ΟΤΕ  κλπ του ΤΑΠΓΤΕ , το οποίο έχει υπογραφεί από όλους πλην των εκπροσώπων  της παράταξης Ενωμένοι Εργαζόμενοι ενώ  παραδόθηκε στον κ. Ευθυμίου από τις υπηρεσίες του Συλλόγου και απάντησε κατά λέξη  «δεν είδα , δεν άκουσα». Ο μόνος που δεν ερωτήθηκε είναι ο συνάδελφος Καλαντζής ο οποίος είχε προταθεί.
Ρωτάμε τον συνάδελφο Γεωργούλη της παράταξης Αναγέννηση, δεν πήρε ποτέ θέσεις για το Ταμείο αλλά ούτε και έχει εγγραφεί ακόμη  ως μέλος, θα το υπέγραφε το σχετικό πρακτικό.;
Στην αίτηση που κατέθεσαν οι τρεις για προσωρινή διοίκηση δεν αναφέρουν  για το εάν είναι ενάντια στο να καταβάλλουν εφάπαξ σε όσους είναι στην σειρά και από την άλλη  μας ζητούν να πάρουμε θέση για τις αγωγές.
Τι θέλουν να μας πουν; Να πάρει απόφαση το Δ.Σ. ΣΥΓΤΕ για θέματα που αφορούν το Ταμείο;  Να πάρει απόφαση για την ανανέωση συμβάσεων  το Δ.Σ ΣΥΓΤΕ;
Συνάδελφοι, όταν θα αναλάβει το νέο οριζόμενο από το δικαστήριο  Δ.Σ ΤΑΠΓΤΕ θα λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις για τα θέματα που θα ορίζει το Δικαστήριο, αλλά και για πληρωμές ως προς την εύρυθμη λειτουργία του Ταμείου.
Ρωτάμε τον σ. Δ. Γιουρούκο έχει αντιληφθεί τι έχει πράξει; Από την μια υπέγραψε το πρακτικό και από την άλλη υπογράφει και την  συγκεκριμένη επιστολή. Πρώτον δεν νομιμοποιείται να υπογράφει εφόσον έχει παραιτηθεί από την Τράπεζα και δεύτερον τι από τα δύο υποστηρίζει; Αποδεικνύεται ότι το πρόβλημά τους είναι το Προεδρείο και τίποτε άλλο.
Εμείς ως απλά μέλη του Ταμείου αλλά και ως μέλη του Προεδρείου πήραμε πρωτοβουλία και συλλέξαμε  υπογραφές συναδέλφων και καταθέσαμε κύρια παρέμβαση σε αγωγή συνταξιούχου προκειμένου να διασφαλίσουμε και τα δικά μας δικαιώματα για λήψη εφάπαξ παροχής.

Το Προεδρείο του ΣΥΓΤΕ

ΚΥΡΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα