Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΟΤΟΕ ΓΙΑ ΤΗΝ PROBANK

Συνάδελφοι,
Το ενημερωτικό δελτίο της ΟΤΟΕ δίνει απάντηση σε όσους προσπαθούν να κινδυνολογήσουν και να διαδίδουν  ότι θα επέλθουν απολύσεις για τους τραπεζοϋπαλλήλους.
Η παρέμβαση της ΟΤΟΕ στην Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας επέφερε θετικό αποτέλεσμα για τους εργαζόμενους της PROBANK η οποία είχε διαχωριστεί σε καλή και κακή τράπεζα.
Η Γενική Τράπεζα δεν έχει διαχωριστεί  σε  καλή και σε κακή . Από τα λεγόμενα του Προέδρου του Ομίλου η Γενική Τράπεζα θα λειτουργεί ως αυτόνομη και με αυτοτέλεια, με αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου και με ένταξη των υπαλλήλων στον όμιλο Πειραιώς. Ρωτήστε τους υπαλλήλους της Αγροτικής και τους άλλους που τους καθήλωσαν;
Κάποιοι και κάποιες  που διαδίδουν ότι έχουν υψηλές διασυνδέσεις , ή  λένε ότι μίλησαν με τον κ. Σάλλα   ας μας το δηλώσουν όταν θα έρθουμε επιτόπου ως Προεδρείο και να μας  πουν τι ακριβώς τους είπε ο κ. Σάλλας και πότε  επικοινώνησαν μαζί του. Επίσης ας σταματήσουν κάποιοι  να μοιράζουν   δημοσιεύματα του banking news.
Εάν θέλουν κάποιοι να αποχωρήσουν ας το κάνουν. Κανείς δεν τους επιβάλλει το αντίθετο αλλά ας μην σπέρνουν τον τρόμο και την ανασφάλεια.
Κλείνοντας θέλουμε να σας επισημάνουμε και να σας ρωτήσουμε ότι από τον Οκτώβριο με την αλλαγή του ασφαλιστικού όπως έχει δηλώσει ο Υπουργός Εργασίας κ. Ι. Βρούτσης, οι συντάξεις ενδέχεται να μειωθούν κατά ένα μεγάλο ποσό . θα μπορείτε να ζείτε με 400 και 500 ευρώ; Να το σκεφθείτε πολύ καλά συνάδελφοι πριν πράξετε το οτιδήποτε.
Αυτοί που χρειάζονται χρόνια για κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος  τι θα κάνουν; Οι συναδέλφισσες που θέλουν να αποχωρήσουν με μειωμένη και με ανήλικο  πως θα ανταπεξέλθουν σε υποχρεώσεις τους όταν εξανεμιστούν  τα χρήματά τους και η σύνταξη θα είναι πενιχρή;
Συνάδελφοι
Το Προεδρείο είναι στην διάθεσή σας να σας ενημερώσει για κάθε τι που σας απασχολεί , να απαντήσει σε ερωτήματα που αφορά το πρόγραμμα  εθελουσίας εξόδου.
Επιτέλους ας  σταματήσουν  οι διαδώσεις για ανυπόστατα  πράγματα. 
Θα σας ενημερώσουμε για όλο το φάσμα σύντομα.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΟΤΟΕ

ΘΕΤΙΚΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ PROBANK KAI ΤΗΣ FBB
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΟΤΟΕ
ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Άμεση και αποτελεσματική ήταν η σημερινή παρέμβαση της ΟΤΟΕ, με την παρουσία του Σωματείου των Εργαζόμενων της πρ. PROBANK, στη Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΤΟΕ που προηγήθηκε το πρωί για το θέμα αυτό.  Στο σημερινό αποτέλεσμα συνέβαλε αποφασιστικά και η στάση του ΣΥΕΤΕ, του Συλλόγου Εργαζομένων στην Εθνική Τράπεζα.
Συγκεκριμένα η ΟΤΟΕ ζήτησε:
1.    Την πλήρη ένταξη των εργαζομένων της PROBANK στην Εθνική Τράπεζα με σύμβαση αορίστου χρόνου, με στόχο τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, μείζον ζήτημα για την Ομοσπονδία,
2.    Ενιαίο εργασιακό καθεστώς για όλους που εξασφαλίζεται με την ένταξη τους στον Οργανισμό της Τράπεζας και στους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς που λειτουργούν στην Εθνική Τράπεζα (ΤΥΠΕΤ, Ταμείο Αυτασφάλειας).
3.    Συμμετοχή και του Συλλόγου των εργαζόμενων της πρ.    PROBANK στη διαδικασία Διαβούλευσης που θα συμμετέχει ο αντιπροσωπευτικός Σύλλογος της Τράπεζας, ο ΣΥΕΤΕ.
4.    Δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των διαδικασιών πλήρους ένταξης των εργαζόμενων στην Εθνική Τράπεζα.
Η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας έκανε αποδεκτές τις παραπάνω προτάσεις της ΟΤΟΕ και δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσουν σύντομα όλες οι σχετικές διαδικασίες.
Ταυτόχρονα, η ΟΤΟΕ ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών ένταξης και των εργαζόμενων της Τράπεζας FBB, η απορρόφηση της οποίας είχε προηγηθεί στην Εθνική Τράπεζα, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη.
Η Τράπεζα ενημέρωσε την αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας ότι η πλήρης ένταξη των εργαζόμενων της πρ. Τράπεζας FBB θα ολοκληρωθούν στο επόμενο δίμηνο.
Η ΟΤΟΕ θεωρεί, ότι, η άμεση και αποφασιστική παρέμβασή της στη Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, τόσο για τους εργαζόμενους της πρ. PROBANK όσο και για τους εργαζόμενους της πρ. FBB, μαζί με την αποφασιστικότητα  που εκδήλωσαν μαζικά οι εργαζόμενοι της πρ. PROBANK στη Γενική Συνέλευση της περασμένης Κυριακής, είχε ως αποτέλεσμα την πλήρη αποδοχή των προτάσεων μας, ώστε να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας και τα δικαιωμάτων των εργαζόμενων.
Σε κάθε περίπτωση το σημερινό αποτέλεσμα δείχνει ξεκάθαρα, στις δοσμένες συνθήκες, την πολιτική και συνδικαλιστική δυναμική της παρέμβασης της ΟΤΟΕ, γεγονός που ικανοποιεί ιδιαίτερα και εγγυάται την καλύτερη δυνατή πορεία του κλάδου στη σημερινή συγκυρία της πιο επώδυνης κρίσης για τους εργαζόμενους και την ελληνική κοινωνία.

 

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα