Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ Α.ΜΑΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ΕΞΟΔΟ

Συνάδελφοι,
Σας παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή που αποστείλαμε στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΓΤΕ με την οποία ζητούμε σχετικές απαντήσεις σε ερωτήματα καίρια που του έχουμε θέσει για το πρόγραμμα της εθελουσίας εξόδου . Είναι καθήκον και υποχρέωσή μας.
Ο καθένας και η καθεμία θα έχει την ευθύνη για την τελική απόφαση.

Αθήνα, 30/7/2013
Α.Π. 49
Προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΓΤΕ
κ. Α. Μάνο
κύριε Διευθύνοντα Σύμβουλε,

με προηγούμενες επιστολές μας σας είχαμε ζητήσει να μας απαντήσετε για θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους της Γενικής Τράπεζας χωρίς μέχρι σήμερα να έχουμε λάβει σχετικές απαντήσεις.
Ως εκ τούτου επανερχόμαστε με νέα μας επιστολή και σας τα θέτουμε ακόμα μια φορά αναμένοντας άμεσα απαντήσεις .
1.    Ως προς το θέμα του Ταμείου Αλληλοβοηθείας ζητάμε από την  Τράπεζα να καλύψει τις ασφαλιστικές εισφορές που καταβάλλει σε αυτό , μετά την ληξιαρχική πράξη οικονομικού θανάτου που θα επέλθει με την αποχώρηση των υπαλλήλων , επιφυλλασόμενοι τόσο ο Σύλλογος όσο και το Ταμείο Αλληλοβοηθείας προς πάσα νόμιμη ενέργεια.
2.    Απάντηση – διευκρίνιση σχετικά με την ακροτελεύτια διάταξη του προγράμματος εθελουσίας εξόδου (αναφορά σε οικονομοτεχνικούς λόγους)
3.    Ως προς το άρθρο 4 του προγράμματος εθελουσίας εξόδου και την αναφορά της ισχύς φορολογίας κατά την ημέρα καταβολής της αποζημίωσης. Ποια θα είναι η φορολόγηση για συναδέλφους που θα αποχωρήσουν τον Σεπτέμβριο. Θα ισχύσει η σημερινή φορολόγηση;. Αν στα μέσα Οκτωβρίου αλλάξει ο φορολογικός νόμος προς το χειρότερο θα καλύψει η Τράπεζα την διαφορά αυτή;  Θα του δοθεί δικαίωμα ανάκλησης της αίτησής του;
4.    Για τα δάνεια του προσωπικού αναφέρεστε ότι θα διατηρούν τα προνομιακά επιτόκια των εν ενεργεία εκτός αν δεν θα είναι ενήμερα. Από πότε θα  κρίνονται  υπερήμερα; Από την πρώτη , δεύτερη δόση;
5.    Στις τακτικές αποδοχές που λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό της αποζημίωσης περιλαμβάνεται κάθε ποσό που καταβάλλεται σταθερά και συστηματικά μηνιαίως. Τέτοιο ποσό είναι αυτό του επιδόματος περιποίησης πελατείας που όπως πληροφορηθήκαμε δεν λάβατε υπόψη για τον υπολογισμό του ποσού της αποζημίωσης.
6.    Αναφέρεστε ότι για λόγους λειτουργικών αναγκών η Τράπεζα μπορεί να παρατείνει την έξοδο κάποιων μετά την 30/11.
7.    Θέλουμε να σας επισημάνουμε για το περιεχόμενο των παρ. 8 και 9 του προγράμματος . αντιλαμβάνεστε ότι δεν είναι δυνατόν να ζητείται από τους συναδέλφους να συμφωνήσουν να απεμπολήσουν κάθε άλλη αξίωσή τους έναντι της Τράπεζας σε περίπτωση που συμφωνήσουν με το προτεινόμενο πρόγραμμα. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι άλλο η οικιοθελής αποχώρησης και άλλο η διεκδίκηση των νομίμων εργασιακών δικαιωμάτων.
8.    Υπάρχει έντονη φημολογία ότι τέλος του έτους θα πουληθεί η αγροτική  Ασφαλιστική,  εταιρεία του  Όμιλο Πειραιώς. Διερωτώμεθα , για τους υπαλλήλους της Γενικής Τράπεζας που θα αποχωρήσουν με εθελουσία έξοδο  θα υπάρχει πρόβλημα με την κάλυψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης  δύο χρόνων  σύμφωνα με το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου;

Όλα τα ως άνω δεν είναι ερωτήματα του Προεδρείου αλλά και ερωτήματα των συναδέλφων μας οι οποίοι βιώνοντας δυσμενείς συνθήκες διαβίωσης  λόγω μείωσης των αποδοχών τους , θέλουν να νιώσουν ασφάλεια για το μέλλον τους μέσα από ευνοϊκότερες  ρυθμίσεις.

 

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα