Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟΔΟΧΩΝ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΕ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟΔΟΧΩΝ , ΑΠΑΞΙΩΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΡΟΝΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ.

Δυστυχώς θεωρούμε λίαν επιεικώς απαράδεκτη την ενέργεια και πράξη της Διοίκησης να ενημερώσει  τους υπαλλήλους οι οποίοι έχουν ατομικές «κλειστές» συμβάσεις στέλνοντάς τους email περί ώρα 19.30 μ.μ. για μειώσεις των αποδοχών τους.
Τέτοιες ενέργειες και πράξεις όχι μόνο δεν τις υιοθετούμε αλλά τις καταγγέλλουμε γιατί κατά αυτόν τον τρόπο περιφρονήθηκαν απαξιώθηκαν και δεν υπολογίστηκαν καθόλου  οι εν λόγω υπάλληλοι. 
Η ενέργεια αυτή της Διοίκησης εξόργισε τους εν λόγω συναδέλφους περισσότερο από την απόφαση των όποιων μειώσεων .
Λίγες μόλις ημέρες πριν την έναρξη των καλοκαιρινών αδειών και ενώ είχαν ήδη υπολογίσει, όπως είναι ευνόητο, ότι θα λάβουν ένα χ ποσό, η αιφνίδια αυτή συμπεριφορά ανέτρεψε όπως καταλαβαίνετε κάθε προγραμματισμό. Θα έπρεπε κατά την δική μας άποψη να είχαν ενημερωθεί με σχετική επιστολή από την Διοίκηση τουλάχιστον προ 20ημέρου όπου θα αναγραφόταν η  σχετική μείωση  αναλυτικά , ρωτώντας  τους αν την  αποδέχονται ή όχι εφόσον οι  εν λόγω συμβάσεις είναι  διμερείς  , δηλαδή μεταξύ υπαλλήλου και Διοίκησης.
Σας ρωτάμε η σχετική περικοπή πως έγινε; Υπάρχουν κλίμακες ; τι υπολογίσατε; Το γνωρίζουν οι συνάδελφοι;
Όλοι πρέπει να είμαστε ίσοι και ισότιμοι σε  όλους τους τομείς , για όποια απόφαση και το  εννοούμε. Βεβαίως εμμένουμε πάλι στο ότι θα έπρεπε οι περικοπές να κινηθούν  στα πλαίσια του ποσοστού περικοπών  όλων των υπολοίπων  συναδέλφων.
Το είχαμε τονίσει το Σεπτέμβριο αλλά είχαμε δεχθεί σωρεία επιθέσεων ευτυχώς από λίγους και συγκεκριμένους.
Οι ενέργειες και πράξεις της Διοίκησης δημιουργούν μόνο δυσάρεστες καταστάσεις οι οποίες δεν ωφελούν κανένα. Εμείς από την πλευρά μας θα ζητήσουμε διευκρινήσεις και απαντήσεις , ενημερώνοντάς σας παράλληλα, επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματός μας .

ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα