Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ ΔΑΝΕΙΩΝ

Σας παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή που αποστείλαμε στην Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού & Εκπαίδευσης  για το θέμα της παρακράτησης  των τόκων από προσωπικά δάνεια συναδέλφων.
Τέτοιες ενέργειες και πράξεις όχι μόνο δεν τις υιοθετούμε αλλά τις καταδικάζουμε και τις καταγγέλλουμε.

Αθήνα, 2/8/2013
Α.Π.  51
Προς την Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού & Εκπαίδευσης
κ. Λ. Λαχάνου
κυρία Διευθύντρια,
θα θέλαμε να μας ενημερώσετε από ποιόν εδόθη εντολή  τούτη την χρονική στιγμή για την παρακράτηση των τόκων από προσωπικά δάνεια των συναδέλφων τα οποία έχουν εξοφληθεί προ πολλού .
κατά  τρόπο αυθαίρετο χρεώθηκαν λογαριασμοί συναδέλφων χωρίς προηγουμένως  τουλάχιστον να έχουν ενημερωθεί ή να τους έχει σταλεί συγκεκριμένη επιστολή με την πλήρη ανάλυση των παρακρατηθέντων τόκων , ή ακόμη να βρεθεί ένας εναλλακτικός  τρόπος ώστε να μην χρεώνονται οι μισθοδοσίες τους .
Τέτοιες ενέργειες και πράξεις δεν τις υιοθετούμε σε καμία περίπτωση , τις απορρίπτουμε και τις καταγγέλλουμε.
Για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι,  υπήρξε παρακράτηση τόκων σε συναδέλφους των οποίων τα προσωπικά τους δάνεια είχαν λήξει περίπου  προ ενός  έτους.
Ρωτάμε , γιατί οι συγκεκριμένοι τόκοι δεν είχαν παρακρατηθεί στο παρελθόν εφόσον τα δάνεια τα συγκεκριμένα είναι τοκοχρεολύσια; Προβήκατε στην εν λόγω παρακράτηση χωρίς καμία ειδοποίηση ή ενημέρωση στους συναδέλφους, στην έναρξη των καλοκαιρινών αδειών και ενώ είχαν υπολογίσει στην λήψη συγκεκριμένων χρημάτων , αιφνιδίως αυτή η συμπεριφορά ανέτρεψε όπως καταλαβαίνετε κάθε τους προγραμματισμό, επιβαρύνοντάς τους επιπρόσθετα μετά και από τις σχετικές μειώσεις αποδοχών που υπέστησαν.
Τέτοιες πρακτικές δεν θα τις ανεχθούμε και εν πάσει περιπτώσει  οι συνάδελφοι καμία ευθύνη δεν έχουν για την συγκεκριμένη ενέργεια της Διοίκησης.
Προς αποφυγή παρερμήνευσης  , βεβαίως θα πρέπει να παρακρατηθούν οι τόκοι αλλά έρχεται η λυπητερή χωρίς καμία ειδοποίηση και χωρίς καμία διευθέτηση ή συνεννόηση για επιμήκυνση των δόσεων.
Από πλευράς μας θα εξετάσουμε την όλη διαδικασία επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματός μας.

 

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα