Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Αποτελέσματα Γενικής Συνέλευσης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,

Το Σάββατο, 20.11.2010 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η τελευταία Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας.

Τριακόσιοι συνάδελφοι, προσήλθαν στο γραφείο του Συλλόγου για να συμμετάσχουν στη Γενική Συνέλευση. Ο αριθμός αυτός είναι πρωτοφανής για τα σημερινά δεδομένα. Πρόκειται για μία απάντηση σε όλους αυτούς που κατηγορούσαν τον Πρόεδρο και το Προεδρείο για τη μη πραγματοποίηση της προηγούμενης Γενικής Συνέλευσης.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Δημήτρης Καλόγηρος έλαβε πρώτος το λόγο και αναφέρθηκε εκ μέρους των μελών του Προεδρείου, στα πεπραγμένα της διετίας που διένυσαν ως Προεδρείο.

Τοποθετήθηκαν και οι εκπρόσωποι της παράταξης της ΠΑΣΚΕ, συνάδελφοι Φάνης Πολύζος και Γρηγόρης Ευθυμίου, καθώς και ο εκπρόσωπος της παράταξης της Ανανεωτικής συνάδελφος Δημήτρης Γιουρούκος και άλλα μέλη του Συλλόγου.

Ομόφωνα αποφασίστηκε οι αρχαιρεσίες να διενεργηθούν στις 14,16 και 17 Δεκεμβρίου και συγκεκριμένα:

14/12/2010 στα καταστήματα της επαρχίας

14/12/2010 στο συγκρότημα των Σπάτων

14/16/και 17.12.2010 για τα καταστήματα της Αττικής

  • στα γραφεία του Συλλόγου, Σολωμού 20, 2ος όροφος.

14/16/και 17.12.2010

  • στο συγκρότημα της Διοίκησης Μεσογείων 109 – 111

Μετά από πρόταση του Προέδρου Δημήτρη Καλόγηρου, μέλη της εφορευτικής επιτροπής εκλέχτηκαν οι εξής:

Από την παράταξη του ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ:

  • Μπαμπούρης Προκόπης
  • Παππά Αναστασία
  • Μητσός Δημήτριος.

Από την παράταξη της ΠΑΣΚΕ

  • Χρήστος Τσιαμούρτος

Από την παράταξη της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ

  • Κωνσταντίνος Μαστοράκης

Αναπληρωματικό μέλος εκλέχθηκε ο συνάδελφος Παππάς Θωμάς από την παράταξη της ΠΑΣΚΕ

Τέλος ο Πρόεδρος από το βήμα απάντησε τεκμηριωμένα σε όλα όσα ειπώθηκαν, από τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ οι οποίοι ζήτησαν την καταψήφιση του απολογισμού του Προεδρείου.

Στη συνέχεια έγινε η ψηφοφορία για την έγκριση του διοικητικού και οικονομικού απολογισμού του Διοικητικού Συμβουλίου, ο οποίος και εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία. Συγκεκριμένα:

Έγκριση διοικητικού απολογισμού 72%

Έγκριση οικονομικού υπολογισμού  73%

Απαλλαγή Δ.Σ. 73%

Απαλλαγή Ε.Ε. 73%

Έγκριση προϋπολογισμού χρήσεως 2010 74%

Συνάδελφοι ,

Από τα ανωτέρω αποτελέσματα διαφαίνεται ξεκάθαρα ότι οι εργαζόμενοι ξέρουν να στηρίζουν εκείνους που είναι δίπλα τους και αγωνίζονται για τη διατήρηση και διασφάλιση των κεκτημένων δικαιωμάτων τους. Και αυτοί είναι τα μέλη του Προεδρείου.

Ως προς τα αναφερόμενα της ΠΑΣΚΕ και της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ για την παρουσία των συναδέλφων από την επαρχία, και ότι δήθεν η κάλυψη των εξόδων θα γινόταν με πρόταση του Προέδρου και απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, θα πρέπει να σας επισημάνουμε ότι αυτός ο ψευδής ισχυρισμός κατατρίφθηκε διότι καμία πρόταση δεν έκανε ο Πρόεδρος του Συλλόγου για το συγκεκριμένο θέμα και καμία πρόταση δεν πάρθηκε από την Γενική Συνέλευση.

Τι έχουν να πουν γι’ αυτό; Κρίνουν εξ αλλοτρίων αυτά που είχαν κάνει στην Γενική Συνέλευση του 1998.

Τα συμπεράσματα δικά σας .!

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι από την επαρχία, τίμησαν το Σύλλογο και το Προεδρείο με την παρουσία τους στη Γενική Συνέλευση με δικά τους έξοδα.

Συνάδελφοι, εμείς δεν υιοθετούμε λαϊκισμούς, δημαγωγίες, και ψευδείς αιτιάσεις.

Διαθέτετε και την κρίση και την ικανότητα για να κάνετε ασφαλείς αξιολογήσεις και επιλογές.

Το Προεδρείο είναι ήταν και θα είναι κοντά σας για να σας στηρίζει και να αγωνίζεται για τα δικαιώματά σας.

Το γεγονός ότι στη Γενική Συνέλευση συμμετείχαν και υπέγραψαν 270 μέλη σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι αντιλήφθηκαν την σοβαρότητα της Γενικής Συνέλευσης και ενίσχυσαν το Σύλλογο, ώστε να μην χρειαστεί να προχωρήσουμε σε ορισμό προσωρινής Διοίκησης και θα πρέπει να σας ενημερώσουμε ενδεικτικά ότι από αυτούς που ήταν υποψήφιοι από τις προηγούμενες εκλογές από την ΠΑΣΚΕ παρευρέθησαν 15 άτομα , από την Ανανεωτική 5 άτομα και από τον Ενωτικό Σύλλογο παρευρέθησαν 50 άτομα.

Εξάλλου οι εργαζόμενοι προσήλθαν μετά από την πλήρη κινητοποίηση του Προεδρείου, αντίθετα με τις άλλες δύο παρατάξεις που καμία κινητοποίηση δεν έκαναν , ώστε να μην πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση , και κάποιοι εξ αυτών απουσίαζαν σε περιοδείες. Διαφαίνεται ότι οι συγκεκριμένοι δεν ήθελαν να πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση και έτσι να υποστούμε τα βάρβαρα και αντιλαϊκά μέτρα που επιβάλλει η Κυβέρνηση, όπως κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, περικοπές επιδομάτων κατάργηση ΟΜΜΕΔ και ανενόχλητα η αντεργατική Γαλλική Εργοδοσία να τα εφαρμόσει γιατί δεν θα υπήρχε ένα ισχυρό σωματείο για να μπορεί δυναμικά και αποφασιστικά να βάζει φραγμό σε οποιοιδήποτε αντεργατικό μέτρο απεργάζεται η Διοίκηση.

Και μην μας προκαλούν διότι υπάρχει η κατάσταση παρουσίας .

Εκτός αν έκαναν κινητοποίηση αλλά δεν τους ακολούθησαν οι εργαζόμενοι, γιατί δεν τους εμπιστεύονται!

Το Προεδρείο έχει αρχές και αξίες και βασικός στόχος μας αποτελεί η διασφάλιση των συμφερόντων των εργαζομένων με ελεύθερη σκέψη και δράση.


.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα