Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΑΥΤΕΚΩ

Αθήνα, 16/2/2012

Προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. ΤΑΥΤΕΚΩ κ. Χ. Μπουρσανίδη

Κύριε Πρόεδρε,

Mετά την ολοσχερή καταστροφή του κτιρίου όπου στεγάζεται το Ταμείο Υγείας, και μετά την επιστολή που σας απέστειλα, διαπίστωσα ότι σε πρώτη φάση έγινε ένα πρώτο βήμα από πλευράς σας ώστε να στεγαστούν προσωρινά οι υπηρεσίες του Ταμείου μας στην Ευπόλιδος 12, στην Πλατεία Κοτζιά, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι μας, για τη θεώρηση παραπεμπτικών και έκδοση εισιτηρίων για εξετάσεις και ιατρικές πράξεις, την έκδοση εισιτηρίων για Νοσοκομεία – Κλινικές, τη θεώρηση συνταγών φαρμάκων άνω των 150 ευρώ.

Δεν θα αναφερθώ στην παρούσα φάση στην καταλληλότητα του κτιρίου, ενόψει του ότι ήταν επιτακτική η ανάγκη στέγασης των υπηρεσιών ώστε να εξυπηρετηθούν οι ασφαλισμένοι μας.

Αυτό όμως που είναι απαραίτητο και αναγκαίο τώρα, είναι να προχωρήσει η εξεύρεση ενός χώρου ο οποίος θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις ασφάλειας και υγιεινής, τόσο για τους υπαλλήλους, όσο και για τους ασφαλισμένους .

Απ’ ότι γνωρίζω ήδη έχουν βρεθεί δύο – τρία ακίνητα, και εκείνο που θέλω να σας επισημάνω είναι ότι θα πρέπει να προτιμηθεί ακίνητο που θα είναι σε εύκολα προσβάσιμη περιοχή (κέντρο Αθήνας) ανεξάρτητα αν το κόστος του ενοικίου είναι μεγαλύτερο από ένα ακίνητο όπου η περιοχή θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα πρόσβασης των ασφαλισμένων.

Η διαδικασία εύρεσης ακινήτου πρέπει να κινηθεί με ταχύτατους ρυθμούς διότι οι ασφαλισμένοι έχουν ήδη αποδείξεις , θα μαζευτούν ακόμα περισσότερες, οι οποίες και άμεσα πρέπει να πληρωθούν κατά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που ζούμε.

Θα ήθελα να ενημερωθώ ως προς το χρονικό διάστημα που θα απαιτηθεί για την μετεγκατάσταση των υπηρεσιών του ταμείου σε άλλο κτίριο, μιας και στην δύσκολη κατάσταση που διανύουμε οι ασφαλισμένοι χρειάζονται άμεσα να λάβουν τα χρήματά τους.

Παράλληλα, θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσει η συζήτηση κάλυψης δαπανών των ασφαλισμένων μας στην επαρχία για τους οποίους όπως γνωρίζετε έχουν καεί όλα τα παραστατικά. Η πρότασή μου καταβληθούν τα χρήματά τους βάσει των καταστάσεων που έχουν οι εκπρόσωποι των καταστημάτων στα χέρια τους.

Σας ενημερώνω ότι απέστειλα ήδη επιστολή στον Εντεταλμένο Σύμβουλο της Τράπεζας προκειμένου να διαθέσει στο ταμείο έπιπλα και εξοπλισμό για την εύρυθμη λειτουργία του.

Ζητώ και από εσάς ως Πρόεδρος του ΤΑΥΤΕΚΩ να πράξετε το ίδιο και να αποστείλετε επιστολή προς όλες τις Διοικήσεις των Τραπεζών.

Αναμένω άμεσα να ενημερωθώ ως προς τις ενέργειές σας.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. ΣΥΓΤΕ και πρώην μέλος του Δ.Σ. ΤΑΥΤΕΚΩ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΣ

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα