Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

2η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΑΥΤΕΚΩ

Συνάδελφοι,

Σας παραθέτω αυτούσια την επιστολή που απέστειλα στον Πρόεδρο του Δ.Σ. ΤΑΥΤΕΚΩ κ. Χ. Μπουρσανίδη, για τα σοβαρά θέματα του Ταμείου και των ασφαλισμένων μας. Δεν θα πάψω να αγωνίζομαι για όποιο θέμα προκύψει γιατί αυτό μου επιτάσσει το καθήκον απέναντί σας.

Αθήνα, 29/2/2012

Προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. ΤΑΥΤΕΚΩ κ. Χ. Μπουρσανίδη

Κύριε Πρόεδρε,

Επανέρχομαι με νέα επιστολή μου ζητώντας όπως προχωρήσει άμεσα η διαδικασία για ενοικίαση συγκεκριμένου κτιρίου που θα στεγάσει τις υπηρεσίες του Ταμείου, ώστε να εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι μας.

Επιβάλλεται να παρακάμψετε τα όποια προσκόμματα προέρχονται από το Δημόσιο λόγω του ότι οι συγκεκριμένες διαδικασίες απαιτούν χρόνο, ενώ εμείς αυτή τη στιγμή επιβάλλεται να δράσουμε άμεσα, με απευθείας συμφωνία βάσει του άρθρου 45 του ΠΔ 715/1979.

Επιμένω ότι η τοποθεσία του ακινήτου που θα ενοικιαστεί δεν πρέπει να βρίσκεται σε περιοχή δύσκολα προσβάσιμη στους ασφαλισμένους μας (γυναίκες, ηλικιωμένοι κλπ)

Από πληροφορίες που έχω, και διαφωνώ κάθετα, έχετε την πρόθεση να μεταφέρετε το Ταμείο σε ακίνητο επί των οδών Ευριπίδου και Πραξιτέλους, περιοχή που πιστεύω ότι δεν είναι η καλύτερη, καθώς εγκυμονεί πολλούς κινδύνους και προβλήματα για τους ασφαλισμένους μας.

Δεν θα πρέπει να σταθούμε στη δικαιολογία ότι το ενοίκιο είναι χαμηλό, όταν το Ταμείο διαθέτει μεγάλη περιουσία, παρά τις μειώσεις που επήλθαν με τις αποφάσεις του Υπουργείο και της Τράπεζας της Ελλάδος.

Περαιτέρω, σημειώνεται σοβαρή καθυστέρηση στην πληρωμή των αποδείξεων των ασφαλισμένων. Ως εκ τούτου και έως ότου εγκατασταθεί το Ταμείο σε νέο κτίριο με τις προϋποθέσεις που έθεσα, θα πρέπει ταχύτατα να βρεθεί τρόπος να πιστώνονται οι λογαριασμοί των ασφαλισμένων , και εμείς ως Σύλλογοι να παρέχουμε την όποια βοήθεια προς αυτή την κατεύθυνση (συλλογή βιβλιαρίων, συλλογή αποδείξεων) πάντα σε συνεννόηση και συνεργασία μαζί σας.

Παράλληλα, θα πρέπει να βρεθεί διαδικασία και τρόπος να πληρωθούν οι ασφαλισμένοι της επαρχίας, μιας και κατά τα πρόσφατα γεγονότα, κάηκε το σύνολο των καταστάσεων και αποδείξεων.

Ένας τρόπος είναι, να ληφθούν υπόψη οι καταστάσεις που έχουν στην κατοχή τους οι εκπρόσωποί μας και βάσει αυτών να προχωρήσει άμεσα η καταβολή των χρημάτων στους δικαιούχους.

Πρόκειται για βασικά και σοβαρά θέματα, τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης προς όφελος των ασφαλισμένων.

Δεν γνωρίζω αν το έχετε ήδη πράξει, αλλά θα πρέπει να αποστείλετε επιστολή προς όλες τις Διοικήσεις των Τραπεζών ώστε και εκείνοι από την πλευρά τους να συνδράμουν με υλικό (υπολογιστές, καρέκλες , έπιπλα κλπ) ώστε να μπορέσει το Ταμείο να τεθεί άμεσα σε λειτουργία.

Τέλος, και έπειτα από τα εξώδικα που απέστειλα με τον συνάδελφο Τ. Γκιάτη για το ζήτημα των χρημάτων που μας απέσπασε η Τράπεζα της Ελλάδος και από 440 εκ. απέμειναν 160 εκ., δεν γνωρίζω αν τέθηκε το θέμα σε Δ.Σ. και αν το Ταμείο έλαβε απόφαση να προσφύγει στη δικαιοσύνη, όπως έπραξαν τα υπόλοιπα ταμεία

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. ΣΥΓΤΕ και πρώην μέλος του Δ.Σ. ΤΑΥΤΕΚΩ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΣ

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα