Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

 

 

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Αθήνα, 30 Ιουλίου 2015

 

Καλούνται τα μέλη του Συλλόγου Υπαλλήλων Γενικής Τράπεζας στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση

 

ü Η πρώτη Γενική συνέλευση ορίζεται ημέρα Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 16:30 μμ στην αίθουσα του Συλλόγου Υπαλλήλων Γενικής Τράπεζας (Σολωμού 20, Εξάρχεια – 2ος όροφος).

Σε περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας

ü Η δεύτερη Γενική Συνέλευση ορίζεται ημέρα Παρασκευή 23 Οκτωβρίου και ώρα 16:30 μμ στην αίθουσα του Συλλόγου Υπαλλήλων Γενικής Τράπεζας (Σολωμού 20, Εξάρχεια – 2ος όροφος).

Σε περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας

Η τρίτη (καταληκτική) Γενική Συνέλευση ορίζεται ημέρα Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 10:30 πμ στην αίθουσα του Συλλόγου Υπαλλήλων Γενικής Τράπεζας (Σολωμού 20, Εξάρχεια – 2ος όροφος).

 

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

 

§  Καθορισμός Ημερομηνίας Πανελλαδικής Ψηφοφορίας για την έγκριση τροποποίησης του προτεινόμενου καταστατικού

§  Εκλογή Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής για την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος και την τροποποίηση του καταστατικού

Συνάδελφοι

Πρέπει όλοι να δώσουμε το παρόν το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015 στα γραφεία του Συλλόγου για να πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση και να προχωρήσουμε στη διαδικασία τροποποίησης του καταστατικού, όπου εκεί θα υπάρξουν οι μειώσεις εισφορών κ.α., σύμφωνα με τη νόμιμη διαδικασία.

Εμείς, για όσα είχαμε πει προεκλογικά, θα αγωνιστούμε να τα υλοποιήσουμε με έργα και πράξεις. Οι δημαγωγίες και οι λαϊκισμοί ανήκουν σε άλλους. 

Θα προτείνουμε ένα σχέδιο τροποποίησης καταστατικού, κοστολογημένο και βασισμένο στις ραγδαίες εξελίξεις στον τραπεζικό χώρο και όχι σε αοριστολογίες που δεν γνωρίζουμε ποιους σκοπούν υπηρετούν. Το ποιοι το κάνουν αυτό αποδεικνύεται από τα γραφόμενά τους…

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να δημιουργήσει ρήγμα στο σύλλογο αυτή την κρίσιμη περίοδο. Ξέρουν ποιοι είναι αυτοί που το επιθυμούν διακαώς και το επιδιώκουν με κάθε τρόπο και μέσο θα σπάσουν τα μούτρα τους…  

Η ύπαρξη του Συλλόγου είναι απαραίτητη και επιβεβλημένη, αναγκαία σε αυτήν την κρίσιμη χρονική περίοδο που διανύει η χώρα μας και το τραπεζικό σύστημα, για να στηρίζει τα μέλη του. Μόνο και μόνο αν σκεφτούμε όλοι μας, τις διαθέσεις που έρχονται οι τροϊκανοί,  ζητώντας να ανοίξουν τα βασικά θέματα του ασφαλιστικού τομέα, του συνταξιοδοτικού τομέα, οι μαζικές απολύσεις και άλλα εργασιακά θέματα, τόσο αντιληπτό πρέπει να γίνεται ότι ο σύλλογος επιβάλλεται να υπάρχει ενωμένος και αποφασιστικός,  για να μπορεί να διασφαλίσει όλα τα δικαιώματα και τα κεκτημένα των μελών του. Και πάνω από όλα να διασφαλίσει την εργασία τους.  Όπως άλλωστε το συγκεκριμένο προεδρείο πράττει πάντοτε. Ο σύλλογος αποτελεί εγγύηση και φερεγγυότητα για όλα τα μέλη του. Και δυστυχώς κάποιοι δεν το έχουν αντιληφθεί.

Επίσης θέλουμε να τονίσουμε ότι τα χρήματα και η ακίνητη περιουσία του Συλλόγου δεν θα δοθούν στους συνταξιούχους. Δεν θα δοθούν στο Ταμείο Αλληλοβοηθείας (ΤΑΠΓΤΕ), για να εξυπηρετηθούν οι συνταξιούχοι. Αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό από κάποιους.

 

Σίγουρα το προτεινόμενο σχέδιο του προεδρείου για την τροποποίηση του καταστατικού θα έρθει στο Δ.Σ. και θα αποφασιστεί. Γι’ αυτό να αφήσουν κάποιοι τα ψεύδη. Να σταματήσουν να λένε ότι είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση. Και μέσω αυτής να γίνουν οι μειώσεις. Από πού το συμπεραίνουν; Γενική Συνέλευση μπορεί να πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το άρθρο 18 παρ. 7  του καταστατικού όπου αναφέρει συγκεκριμένα : “Στην περίπτωση διάλυσης του Σωματείου ή τροποποίησης του Καταστατικού απαιτείται η παρουσία του ημίσεως τουλάχιστον των μελών και η πλειοψηφία των 3/4 των παρόντων”. Δηλαδή πρέπει να είναι παρόντα 500 άτομα περίπου και να αποφασίσουν τα ¾. Είναι αυτό εφικτό; Όταν άλλοι σύλλογοι με 3.000 μέλη, στην τελευταία προκηρυχθείσα συνέλευσή τους προσήλθαν μόνο 276 μέλη…;;;

 

Εν τη αύτη περιπτώσει, το δημοψήφισμα είναι μία πάγια αρχή που γίνεται χρόνια στο σύλλογο, στο ταμείο και στους άλλους συλλόγους, διότι εκεί μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι συνάδελφοι, μηδενός εξαιρουμένου και να ψηφίσουν. Δεν νομιμοποιείται μία συνέλευση των 100 ατόμων να αποφασίσει για όλους. Αυτό θέλουν αυτοί οι κύριοι.

Θέλουμε να μας δώσουν εξηγήσεις κάποιοι εξ αυτών, όταν παρουσίαζαν κόκκινους ισολογισμούς. Μήπως ξεχνούν τον ισολογισμό του 2002, όταν εκείνο το προεδρείο, ΠΑΣΚΕ και Τυχάλα, παρέδωσε ζημιογόνο ισολογισμό 77.000 ευρώ; Με 2100 μέλη τότε; Και το 2013 παραδόθηκε  από τον τότε Πρόεδρο του Συλλόγου 20.000 κέρδος; Δεν δικαιούστε να μιλάτε κάποιοι από εσάς. Εμείς δεν λέμε απλά ένα νούμερο εισφοράς χωρίς να κάνουμε πλήρη ανάλυση των εσόδων, των εξόδων και ποια είναι πάγια τα οποία πρέπει να πληρώνονται.

 

Αν αναφερθούμε και στο Ταμείο Αλληλοβοηθείας, στην προκηρυχθήσα Γενική Συνέλευση στις 9 Μαίου, που δεν πραγματοποιήθηκε, υπήρχε Ημερήσια Διάταξη για τροποποίηση του καταστατικού μέσω δημοψηφίσματος. Εκεί όμως κύριοι εσείς δεν αντιδράσατε; Εκεί γιατί δεν προτείνατε Γενική Συνέλευση;

Αυτά τα γράφουμε συνάδελφοι για να καταλάβετε ότι το πρόβλημά τους ήταν είναι και παραμένει το προεδρείο. Και το μόνο που κάνουν είναι να καταγγέλλουν με ανύπαρκτα, ανυπόστατα, ψευδή, δημαγωγικά στοιχεία, χωρίς ποτέ μα ποτέ να καταθέτουν μία εναλλακτική πρόταση για όλα τα ζητήματα. Αλλά δεν τους ενδιαφέρει, ούτε νοιάζονται για τους εργαζόμενους. Δεν βλέπουν την μπόρα και την καταιγίδα που έρχεται και θα πλήξει σοβαρά τους εργαζόμενους.

  

Θα επακολουθήσει και άλλη ενημέρωσή σας, για το τι ειπώθηκε στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις, όπου μόλις τυπωθούν τα πρακτικά των δύο συνεδριάσεων θα αναρτηθούν προς ενημέρωσή σας στο site του Συλλόγου μας www.sygte.gr Και εσείς θα είστε οι αδέκαστοι κριτές.

Το προεδρείο του ΣΥΓΤΕ

Χ. Τασσόπουλος, Μ. Μπακατσούλα, Β. Δεκούλος, Γ. Σιαμπάνη, Κ. Κονιστής

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα