Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ Δ.Σ. ΣΥΓΤΕ 24ΗΣ ΙΟΥΛΙΟΥ

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ Δ.Σ. ΣΥΓΤΕ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Συνάδελφοι

Πραγματοποιήθηκαν 2 συνεδριάσεις των μελών του Δ.Σ. του ΣΥΓΤΕ  στις 24 Ιουλίου 2015.

Το πρώτο θέμα αφορούσε την διαδικασία της τροποποίησης του καταστατικού όπου τα μέλη του Δ.Σ. Γ. Ευθυμίου, Φ. Πολύζος, Δ. Γεωργούλης, Χ. Καραηλίδης, δεν το ψήφισαν, επικαλούμενοι την πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης.

Βεβαίως θα μπορούσε να γίνει Γενική Συνέλευση αλλά για να έχει εγκυρότητα θα έπρεπε να είναι παρόντα 450 άτομα και να ψηφίσουν τα ¾ αυτών. Καμία αντίρρηση δεν θα είχαμε. Μπορούν όμως να μαζευτούν 450 άτομα; Όταν άλλος σύλλογος των 3000 μελών, πραγματοποίησε πρόσφατα ετήσια Γ.Σ. όπου κάλυπτε και τα έξοδα μετακίνησης και παραβρέθηκαν μόνο  276 άτομα;;;

Δεν σας εμπιστεύονται οι εργαζόμενοι με αυτή την πολιτική σας συνάδελφοι Ευθυμίου, Πολύζο, Γεωργούλη και Καραηλίδη.

Είναι δημοκρατικό μια Γενική Συνέλευση των 100 ατόμων, να αποφασίσει για τα 1000 άτομα;; Αυτή είναι η δημοκρατία σας;

Γι αυτό εμείς, προτείναμε τη διαδικασία δημοψηφίσματος, όπου έτσι δίνεται η δυνατότητα σε όλα τα μέλη μας, να εκφράσουν την άποψή τους, θετική ή αρνητική. Τι ποιοι δημοκρατικό;

Το προεδρείο θα παρουσιάσει συγκροτημένο και τεκμηριωμένο προτεινόμενο σχέδιο τροποποίησης του καταστατικού, σύμφωνα με τις νέες ραγδαίες εξελίξεις. Θα περιμένουμε προτάσεις και από τα προαναφερθέντα μέλη του Δ.Σ.  Αλλά όχι με τη λογική «Τσοβόλα δώστα όλα»,  χωρίς να έχουν σκεφτεί την λειτουργία του συλλόγου, τις ανάγκες, τα έσοδα και τα έξοδα. Αλλά δεν τους ενδιαφέρει για τους εργαζόμενους.

Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να δημιουργήσουν ρήγμα στο Σύλλογο. Αυτή είναι η αλήθεια και δεν θα τους επιτρέψετε εσείς συνάδελφοι να πετύχουν αυτά που απεργάζονται. Αν θέλουν να φύγουν, ο δρόμος είναι ανοιχτός. Να τους κουνήσουμε και το μαντήλι. Και όταν θα γίνει συζήτηση για απόφαση της τροποποίησης θα ζητήσουμε αυτό το Δ.Σ. να βιντεοσκοπηθεί και να αναρτηθεί στο site για να το δουν όλοι οι συνάδελφοι.

Κατά τη διάρκεια της 2ης συνεδρίασης του Δ.Σ. ζητήσαμε από τα μέλη του Δ.Σ. Ευθυμίου, Πολύζο, Καραηλίδη και Γεωργούλη, να μας πουν ποιες είναι οι θέσεις τους για το Ταμείο Αλληλοβοηθείας (ΤΑΠΓΤΕ) και το εφάπαξ. Που απλά πετούν μία πομφόλυγα χωρίς ποτέ να παίρνουν συγκεκριμένη και τεκμηριωμένη θέση, γιατί δεν έχουν καμία πρόταση και γιατί καταλαβαίνουν ότι δεν υπάρχει ζωή στο Ταμείο.

Τους προκαλέσαμε να μας πουν :

Ø Υπάρχει ή όχι ζωή στο ταμείο;  – Καμία απάντηση.

Τους προκαλέσαμε να μας πουν :

Ø ποια η θέση τους για την καθυστέρηση της αναλογιστικής μελέτης;  – Καμία απάντηση.

Τους προκαλέσαμε να μας πουν :

Ø ποια η θέση τους για τις  7000 ευρώ που δίνονται στους συνταξιούχους και ΟΧΙ στους εν ενεργεία; Νομιμοποιούνται να τα δίνουν;  – Καμία απάντηση.

Τους προκαλέσαμε να μας πουν :

Ø Ποια η θέση τους για το 2ο παράνομο πρωτόκολλο; Ούτε σε αυτό απάντησαν.

 

Τους ρωτήσαμε για τον νομικό σύμβουλο του Ταμείου που απολύθηκε :

 

Ø Για ποιο λόγο απολύθηκε; διότι ήταν υπάλληλος του Ταμείου. Μήπως ζημίωσε το Ταμείο; συμφωνούν ότι ο κύριος αυτός πήρε αποζημίωση περίπου 40.000 ευρώ; εμείς δεν λέμε ότι δεν είναι νόμιμη αλλά γιατί;  Ζητήσαμε να μας πουν τη θέση τους για το νέο νομικό σύμβουλο που προσέλαβαν στο Ταμείο. Με ποια διαδικασία έγινε η πρόσληψη; και με τι μισθό; τι έχουν να πουν;

Ζητήσαμε να μας πουν :

Ø Συμφωνούν με την πρόσληψη της υπαλλήλου και ποιος είναι ο μισθός της; Είναι απαραίτητη; Γιατί δεν έπαιρναν παιδί συναδέλφου όπως υποστήριζαν παλιότερα, ειδικά οι εκπρόσωποι της παράταξης των Ενωμένων Εργαζομένων;  Η απάντηση τους;  Σφύριζαν αδιάφορα…

Η απάντηση που έδωσαν σε ανακοίνωσή τους ήταν να προσφύγουμε στα δικαστήρια. Δεν τους ενδιαφέρει καθόλου το Ταμείο. Δεν θέλουν να ασχοληθούν. Και ο λόγος; Γιατί έχουν καταλάβει πού βρίσκεται η θέση του Ταμείου.

Τέτοια αδιάφορη αντιμετώπιση από μέρους τους μπορείς να την εμπιστευτείς συνάδελφε; Είναι στάση υπεύθυνη; Εσύ θα το κρίνεις.

Ζητήσαμε, ειδικά από τον συν. Καραηλίδη και από τον συν. Γεωργούλη να μας πουν :

τι συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του  Ταμείου στις 26 Ιουνίου και στην οποία παραβρέθηκαν τα δύο μέλη του Δ.Σ. Ούτε και εδώ μας απάντησαν.

Και διερωτώμεθα γιατί; θέλουν κάτι να κρύψουν; Απαιτούμε από αυτούς τους δύο κυρίους να φέρουν τα πρακτικά για να τα συζητήσουμε στο Δ.Σ. του συλλόγου.Και αν πράγματι θέλουν να αποκρύψουν κάτι, τότε να ξέρουν ότι δεν θα το αφήσουμε έτσι.. Και το εννοούμε.

Ζητήσαμε :

να πάρουμε απόφαση και να στηρίξουμε όλες τις αποφάσεις της ΟΤΟΕ η οποία όλο αυτό το χρονικό διάστημα ήταν παρούσα, δίπλα στους υπαλλήλους και με σημαντικές παρεμβάσεις. Οι 3 κύριοι απέφυγαν να απαντήσουν κοιτώντας το ταβάνι.

Ο συν. Γεωργούλης ανέβασε στο blog της παράταξής του, δικαίωμά του βέβαια, κατά τη διάρκεια που η πλειοψηφία της ΟΤΟΕ έπαιρνε αποφάσεις, την Επιστολή διαμαρτυρίας για την  στάση της πλειοψηφίας ΟΤΟΕ από την Ριζοσπαστική Παρέμβαση στην ΟΤΟΕ, η οποία ήταν τελείως αντίθετη με την απόφαση της πλειοψηφίας της ΟΤΟΕ.  Και από την άλλη την επικαλείται το υπερκείμενο όργανο. Λίγη ντροπή δεν περισσεύει;

 

Ζητήσαμε και πήραμε και απόφαση :

να καταγγελθεί η συμφωνία που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας και η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.  Που θα δεινοπαθήσουμε με αυτά τα μέτρα που θα μας επιβληθούν. Που θα δημιουργήσουν πολλά προβλήματα στους εργαζόμενους. Και δεν είχαν το θάρρος να συμφωνήσουν στην καταγγελία αυτού του μνημονίου.

Όταν το προεδρείο μας με θάρρος είχε καταγγείλει το μνημόνιο του κ. Παπανδρέου. Πού ήταν οι εκπρόσωποι της παράταξης της ΠΑΣΚΕ τότε να καταγγείλουν το μνημόνιο;  Όταν πάλι εμείς είχαμε καταγγείλει τον Σαμαρά για το δεύτερο μνημόνιο και για κάποιες ενέργειές του στον τομέα της υγείας.

Τώρα καταγγέλλουμε το μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ που κάποιοι ήταν περήφανοι για την διαπραγμάτευση. και έπλεκαν το εγκώμιο της Κυβέρνησης στο facebook και στο blog τους.  Σύντομα θα παραθέσουμε τι έγραφαν. Τι έχουν τώρα να πουν;  Εμμένουν σε αυτές τις θέσεις τους;  Για εμάς τα μνημόνια είναι δεν έχουν χρώμα. Ούτε πράσινο, ούτε γαλάζιο, ούτε ροζ.  

Συνάδελφε Γεωργούλη, καταγγέλλεις το σημερινό μνημόνιο;

Συνάδελφοι Πολύζο και Ευθυμίου καταγγέλλετε το σημερινό μνημόνιο;

Συνάδελφε Καραηλίδη καταγγέλλεις το σημερινό μνημόνιο;

Εμπρός να σας δούμε. Αυτή είναι και η διαφορά μας. Γιατί εμείς πάνω από όλα βάζουμε το συμφέρον των εργαζομένων και όχι του κόμματος.

Ισχυρίστηκαν ότι σχεδόν σε όλους τους συναδέλφους δεν δίνονται άδειες (δίωρες, γονικές κλπ)

Ζητήσαμε να μας πουν επώνυμα ποιοι είναι αυτοί οι συνάδελφοι για να μπορέσουμε να ενεργήσουμε εμείς, αφού αυτοί δεν ενεργούν.

Η απάντησή τους ήταν ότι μας φοβούνται και δεν μας λένε τα ονόματα. Μα είναι λογική αυτή συνδικαλιστών;

Εμείς τους προτείνουμε να στείλουν επιστολή με όλες αυτές τις παρατυπίες που ισχυρίζονται πώς γίνονται όσον αφορά τις άδειες,  στον κ. Γεωργίου και στον κ. Τσουκάτο με τις 4 υπογραφές τους. Περιμένουμε και αναμένουμε.

Και να αφήσουν τα ψεύδη σας περί αποχωρήσεων από το Σύλλογο – και αυτό αποδεικνύεται – Η ενέργειά τους αυτή είναι σοβαρή και επικίνδυνη και δεν θα το αφήσουμε έτσι.  

Αναφέρθηκαν στις προαγωγές.  

 Όταν είναι γνωστό συνάδελφοι ότι έχουμε προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της Τράπεζας για αυτό το θέμα. Το ξεχνούν;

Ζητήσαμε από τον συν. Γεωργούλη και τον παροτρύναμε να προσφύγει σε τριμερή, εξηγώντας ότι θα έχει την υποστήριξη του νομικού συμβούλου του συλλόγου και θα δίναμε και εμείς το παρόν μαζί του. Μας αγνόησε, παίρνοντας μαζί του εκπρόσωπο της συνδικαλιστικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στην ΟΤΟΕ. Για να μην αναφερθούμε και σε άλλα γι αυτό το θέμα…

Συνάδελφοι, σας παραθέτουμε ένα κομμάτι του Δελτίου Εργατικής Διαφοράς της Επιθεώρησης Εργασίας που ανάρτησε στο blog του ο συν. Γεωργούλης όπου αναφέρει γι’ αυτόν συγκεκριμένα ότι  « Περαιτέρω η αποτύπωση του καταβαλλόμενου επιδόματος και στα δύο εκκαθαριστικά είναι ίδια, ο καταβαλλόμενος δε μισθός βάσει της ατομικής συμβάσεως είναι μεγαλύτερος από το σύνολο των προβλεπόμενων αποδοχών και ως εκ τούτου δεν οφείλονται στον μισθωτό επιπλέον του καταβαλλόμενου μισθού του, πράγμα το οποίο ρητώς συνομολογείται και με τον όρο 3 της από 20/04/2005 σύμβασης εργασίας»

Απευθυνόμαστε λοιπόν στον συνάδελφο Γεωργούλη και ζητάμε να μας απαντήσει :  Αληθεύουν αυτά που γράφει η απόφαση; Εκτός αν λέει ψέματα η Τράπεζα.

Σε αυτήν την περίπτωση του ζητάμε να το φέρει θέμα στο Δ.Σ. και να πάρουμε απόφαση να καταγγείλουμε την διοίκηση του Ομίλου Πειραιώς.

Ζητήσαμε επίσης να μας πει  τι απέγινε με την προσφυγή του σε τριμερή, Ποιο είναι το αποτέλεσμα;  Δεν το ξέρει; Δεν το συζήτησε; Γιατί δεν το παρουσιάζει;

Συνάδελφοι, όλα στο φως! Θα πρέπει όμως κάποιοι να καταλάβουν ότι θα πρέπει να ασχοληθούμε με την ουσία του θέματος. Και η ουσία του θέματος είναι το τι μέλλει γενέσθαι απέναντι σε αυτές τις ραγδαίες εξελίξεις και πώς θα προφυλάξουμε τους συναδέλφους.

Το προεδρείο του ΣΥΓΤΕ

Χ. Τασσόπουλος, Μ. Μπακατσούλα, Β. Δεκούλος, Γ.Σιαμπάνη, Κ. Κονιστής

 

 

 

 

 

 

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα