Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟΥ – ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ “BULLYING”

 

 

Συνάδελφοι,

Θέλουμε να διευκρινίσουμε, προς αποφυγή παρερμηνειών, ότι ο Πρόεδρος του Σωματείου ορίζει τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης βάσει καταστατικού. Τα γραφόμενα των συγκεκριμένων μελών του Δ.Σ. του ΣΥΓΤΕ σε επιστολή τους την οποία κοινοποίησαν στους συναδέλφους, δεν στηρίζονται πουθενά και μας αφήνουν παντελώς αδιάφορους. Διότι ως είναι γνωστό, ούτε είχαν ποτέ, ούτε έχουν θέσεις και προτάσεις.

Καλό θα ήταν να μην ανατρέξουμε στο παρελθόν και να τους θυμίσουμε πώς λειτουργούσε η τότε συμμαχία ΠΑΣΚΕ – ΤΥΧΑΛΑ και ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ όταν ήταν στο προεδρείο. Και δεν περνούσαν από έγκριση Δ.Σ. ακόμα και τις επιχειρησιακές συμβάσεις, ως όφειλαν βάσει καταστατικού. Αλλά αποφάσιζαν μόνοι τους. Γι αυτό μαθήματα δημοκρατίας όχι σε εμάς.

ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Χ. ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ

1. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Χ. Τασσόπουλος εισηγήθηκε την ανανέωση της συνεργασίας μας με το Πολυιατρείο, μια πολύ σημαντική συμφωνία, που είχε επιτευχθεί επί προεδρίας Δ. Καλόγηρου και συνεχίζεται από το σημερινό προεδρείο, μας, για την παροχή ιατρικών υπηρεσιών προς τους συναδέλφους – μέλη του Συλλόγου μας, όταν είναι γνωστή η χαώδης κατάσταση που επικρατεί, αλλά και η ισοπέδωση των πάντων σε ΤΑΥΤΕΚΩ (ΕΟΠΥΥ) εις βάρος των ασφαλισμένων, οι οποίοι ακόμα δεν έχουν αποζημιωθεί για τις ιατρικές εξετάσεις που υποβλήθηκαν την περίοδο ένταξης του Ταμείου Υγείας μας στον ΕΟΠΥΥ.

Τότε είχαμε αποστείλει επιστολή στον κ. Κουρουμπλή και στον κ. Στρατούλη και απαξίωσαν να μας απαντήσουν. Οι κύριοι «πρώτη φορά αριστερά». Αλήθεια, τι έχετε να πείτε γι αυτό;

2. Ένα σημαντικό και ουσιαστικό θέμα, που είναι επίκαιρο όσο οτιδήποτε άλλο, είναι το φαινόμενο του bulling. Το φαινόμενο αυτό βρίσκεται σε έξαρση, ειδικά το τελευταίο διάστημα και το θεωρούμε από τα πιο σοβαρά ζητήματα των τελευταίων ετών (είδατε προχτές στα δελτία ειδήσεων που ένα 15άχρονο παιδί – θύμα bullying – πυροβόλησε ένα 17άχρονο).

Για το λόγο αυτό προτείναμε στη σημερινή συνεδρίαση Δ.Σ. να πραγματοποιηθεί ένα σεμινάριο στους γονείς συναδέλφους, από ειδικούς επιστήμονες, σε κεντρικό ξενοδοχείο, όπου θα αναλυθούν και θα προταθούν τρόποι αντιμετώπισης τέτοιων εξωφρενικών φαινομένων.

Για τον τόπο και την ακριβή ημερομηνία διεξαγωγής του σεμιναρίου θα κοινοποιηθεί σε όλους τους συναδέλφους πλήρης ενημερωτική ανακοίνωση.

Το σεμινάριο δεν θα αφορά μόνο τα παιδιά αλλά και τους ίδιους τους συναδέλφους μας, που δέχονται εργασιακό bullying, για να ξέρουν πώς να αντιμετωπίσουν τέτοιου είδους καταστάσεις.

Επίσης θα αντιμετωπιστεί και με δικές μας ουσιαστικές ενέργειες στη διοίκηση της Τράπεζας. Οι οποίες αποδεδειγμένα φέρνουν αποτέλεσμα. Χωρίς εκ των υστέρων ενέργειες, όπως κάνουν κάποιοι μαυρογιαλούροι. Κάποιοι ανέφεραν να γίνει ανέξοδα το σεμινάριο. Για να μεταβούν όμως σε συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη ζητούσαν με επιστολή να καλυφθούν τα έξοδά τους από το Σύλλογο, ενώ παράλληλα το ΕΚΑ διέθετε δωρεάν μεταφορά. Απολαύστε τους συνάδελφοι. Σε τίποτα που να είναι προς όφελος των εργαζομένων δεν συνηγορούν. Ξέρουν μόνο να πετροβολούν χωρίς να έχουν θέσεις και προτάσεις. Κάποιο μέλος, δεν πήρε σαφή θέση για κανένα θέμα. Αυτή είναι η υπευθυνότητά του.

Συνάδελφοι

Τα συγκεκριμένα θέματα, όταν επικυρωθούν τα πρακτικά, με το τι ειπώθηκε στο σημερινό συμβούλιο, θα αναρτηθούν στο site του Συλλόγου μας www.sygte.gr για να κρίνετε, να συγκρίνετε, και να αποφασίσετε εσείς οι ίδιοι.

Το προεδρείο του ΣΥΓΤΕ

Χ. Τασσόπουλος, Μ. Μπακατσούλα, Β. Δεκούλος, Γ. Σιαμπάνη, Κ. Κονιστής

 

 

 

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα