Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

 

 

 

 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

 

Μετά από τους μισθούς πείνας (απώλειες πάνω από 40% την τελευταία 5ετία), την αύξηση των έμμεσων και άμεσων φόρων, την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, την “εξαφάνιση” των χρημάτων των ταμείων μας, και παράλληλα τη μείωση των παροχών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ένα ουσιαστικό ακόμα θέμα είναι τα κενά των εκπαιδευτικών στα σχολεία, το οποίο επιδεινώνεται και επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την ήδη δοκιμαζόμενη ελληνική οικογένεια.

Οι προηγούμενες αλλά και οι τωρινές πολιτικές ισοπέδωσαν όλα τα εργασιακά, θεσμικά και κοινωνικά δικαιώματα και προχώρησαν χωρίς κανέναν ενδοιασμό στη διάλυση του Δημόσιου Σχολείου, στην περαιτέρω αύξηση της ανεργίας και στην προσπάθεια εξόντωσης του Εκπαιδευτικού Συστήματος.

Καταγγέλλουμε τα απαράδεκτα αυτά φαινόμενα των ελλείψεων σε δασκάλους και καθηγητές, που για τη φετινή χρονιά και μόνο υπερβαίνουν τις 20.000 και ζητάμε την άμεση κάλυψη των κενών στα σχολεία όλης της χώρας.

Η φετινή χρονιά παρουσιάζει το πρόβλημα ως μόνιμο και οτιδήποτε συσχετίζεται με την παιδεία, δεν συγκροτείται.

Όσοι πιστεύουν ότι τα ζητήματα της παιδείας είναι ζητήματα προσωπικών και κομματικών επιλογών, να γνωρίζουν ότι καταργούν στην ουσία το Δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης, που σήμερα περισσότερο από ποτέ έχει ανάγκη η Ελληνική οικογένεια.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας και τα συναρμόδια Υπουργεία να προχωρήσουν στις δέουσες ενέργειες, προκειμένου η σχολική χρονιά να κυλήσει ομαλά, χωρίς προβλήματα. Προτείνουμε να βρεθούν τα χρήματα που απαιτούνται και να επενδυθούν στην εκπαίδευση, για την κάλυψη όλων των κενών στη δημόσια εκπαίδευση.

κυρία Υπουργέ, αν ενδιαφέρεστε για την κοινωνία και το μέλλον μας ως χώρα, δώστε αξία σε όσα πράγματα αξίζουν επιτέλους… Μην υποτιμάτε τους εκπαιδευτικούς και την κοινωνία. Δεν χαλαλίζουμε το μέλλον της νέας γενιάς… Η κοινωνία και η νέα γενιά δεν σας φταίνε σε τίποτα για να τα θυσιάζετε!

Το προεδρείο του ΣΥΓΤΕ

Χ. Τασσόπουλος, Μ. Μπακατσούλα, Β. Δεκούλος, Γ. Σιαμπάνη, Κ. Κονιστής

 

 

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα