Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ

 

 

 

 

Ειλικρινά, διαπιστώνουμε ότι θέλετε να κάνετε «μπραφ» εσείς οι ελάχιστοι που έχετε απομείνει της Ανανεωτικής και να ενταχθείτε στον σύλλογο που είναι πολιτικά ομοϊδεάτης σας. Αυτοί είστε. Και διαμέσου τεθλασμένης, αναφέρεστε για ένα σωματείο για όλους. Όταν είναι απόφαση Γ.Σ. της ΟΤΟΕ να υπάρχει ένα σωματείο σε κάθε χώρο εργασίας. Τι θέλετε να μας πείτε με αυτό; Περσινά ξινά σταφύλια.

Το ίδιο γράφατε πάντα, απαξιώνοντας το προεδρείο και οι εργαζόμενοι, στο πρόσφατο παρελθόν έδωσαν στο προεδρείο το 65% της εμπιστοσύνης τους, ενώ ο εκπρόσωπός σας πήρε μόνο 50 σταυρούς και δεν τολμήσατε να κατέβετε μόνοι σας στις εκλογές. Και ξέρετε γιατί; γιατί δεν είχατε πειστικό λόγο. Και ξέρετε γιατί ; Γιατί έχετε αποδείξει ότι το θέμα σας είναι οι κομματικές γραμμές σας, τις οποίες οι εργαζόμενοι δεν τις μπορούν, δεν τις θέλουν, δεν τις αντέχουν.

Το προεδρείο με συνέχεια στη συνέπεια προχωράει με στοχευμένες ενέργειες, που να έχουν αποτέλεσμα. Και όχι να ανεβαίνουμε στα κάγκελα για τα κάγκελα! Τέτοιες στρατηγικές και πολιτικές τις αφήνουμε για εσάς.

Αφήστε τα περί κινδύνων. Τι είστε εσείς; Υπερπατριώτες και εμείς προδότες; Γράφετε στην ανακοίνωσή σας περί αδυναμίας παρεμβολών «πλην επιστολών». Γιατί οι άλλοι σύλλογοι δεν στέλνουν πρώτα επιστολές ; αλλά για ακόμα μια φορά το πρόβλημά σας είναι και θα είναι το προεδρείο.

Λέτε να συζητήσουμε με άλλα σωματεία. Πλην του αντιπροσωπευτικού. Εμείς θα συζητάμε πρώτα με τον αντιπροσωπευτικό, θα θέτουμε τις θέσεις και προτάσεις μας και αν δεν γίνουν αποδεκτές, δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα να το καταγγείλουμε. Αλλά με συλλόγους όπου διαμέσου των παρατάξεών σας μας αποκαλούσαν δοσίλογους και ότι άλλο υβριστικό μπορείτε να φανταστείτε, δεν θα κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι. Και εσείς τις ύβρεις που έγραφαν τα ανεβάζατε στο blog. Ντροπή σας.

Συγκεκριμένες προτάσεις δεν είδαμε ποτέ από εσάς. Για όλα τα ζητήματα. Γιατί το μόνο που σας ενδιέφερε ήταν η καταγγελία για την καταγγελία! Ζείτε ακόμα με το όραμα του υπαρκτού σοσιαλισμού του 1917. Ζείτε ακόμη με τα περασμένα μεγαλεία δόξης του λενινισμού και του σταλινισμού.

Μόλις βγάζει το ΤΑΠΓΤΕ ανακοίνωση την ανεβάζετε αμέσως. Του συλλόγου γιατί δεν την ανεβάζετε; Και μέχρι στιγμής δεν απαντήσατε στα ερωτήματα που θέσαμε στο Ταμείο. Ποια είναι η θέση σας που δεν έχει υλοποιηθεί η αναλογιστική μελέτη; Γιατί καθυστερεί η διαδικασία τροποποίησης καταστατικού του Ταμείου; Συμφωνείτε με τις 7000 ευρώ που δίνονται; Με ποια απόφαση; Αντιβαίνει στο καταστατικό;

Απαιτούμε να απαντήσετε και στα 34 ερωτήματα της επιστολής μας προς το Ταμείο. Που συμφωνείτε και που διαφωνείτε. Για να γνωρίζουν οι συνάδελφοι. Τελικά με ποιους είστε; Με τους εν ενεργεία ή τους συνταξιούχους; Αλλά τι ρωτάμε… αφού τα περισσότερα μέλη της συντονιστικής γραμματείας της παράταξής σας είναι συνταξιούχοι.

Για το Δ.Σ. του ΣΥΓΤΕ

     Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας

Χ. Τασσόπουλος                    Β. Δεκούλος

 

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα