Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΠΡΟΣ ΤΟΝ “ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ” ΚΑΡΑΗΛΙΔΗ

 

 

 

 

 

Προς τον «συνάδελφο» Καραηλίδη,

Την αποστασία πολλοί αγάπησαν, τον αποστάτη ουδείς! Απευθυνόμαστε στον «συνάδελφο» Καραηλίδη και τον καλούμε άμεσα να παραδώσει την έδρα του. Διότι αυτό αποτελεί έντιμη και καθαρή πράξη ενός ανιδιοτελή συνδικαλιστή που δεν ξεχνάει ότι εκλέχθηκε με το ψηφοδέλτιο του Ενωτικού Συλλόγου.

Γνωρίζεις, αλλά δεν θυμάσαι, ότι αυτά τα οποία αναφέρεις ως «κεκτημένα», περνάνε πάντα μέσα από Επιχειρησιακή Σύμβαση. Ακόμα, σκόπιμα ξεχνάς ότι από τις αρχές του 2014 είχαμε συναντήσεις με τον τότε Δ/ντα Σύμβουλο της Γενικής κ. Ν. Καραμούζη για το θέμα της υπογραφής νέας Επιχειρησιακής Σύμβασης, με αποκορύφωμα την ξαφνική απόφαση του Ομίλου να αφομοιώσει την Γενική Τράπεζα.

Ξεχνάς ακόμα εντέχνως την συνάντηση που είχαμε με τον κ. Καραμούζη μετά τις παραπάνω αποφάσεις και ενώ βρισκόμασταν εν μέσω διαπραγματεύσεων, μας δήλωσε ότι η Διοίκηση του Ομίλου τον ενημέρωσε πως είναι αναρμόδιος για υπογραφή Επιχειρησιακής Σύμβασης.
Όσο για τις οικειοθελείς παροχές που γράφεις, για άλλη μια φορά είναι ολοφάνερο πως ούτε καν ασχολείσαι με τα προβλήματα των συναδέλφων, αλλιώς θα γνώριζες ότι οι αστερίσκοι υπάρχουν σε όλες τις μισθοδοσίες των υπαλλήλων του Ομίλου.

Επίσης για να ξέρεις το ποιος έρχεται στο Σύλλογο, θα πρέπει να έρχεσαι και εσύ που και που. Η δική σου παρουσία (εκτός αν και αυτό το ξέχασες) ήταν μόνο στα Διοικητικά Συμβούλια και σε κάποιες Γενικές Συνελεύσεις.
Η νέα εφεύρεσή σου είναι το Facebook. Και ξέρετε συνάδελφοι γιατί κάκιωσε και πείσμωσε το παιδί; Γιατί ήθελε την απόσπασή του στο σύλλογο. Γιατί ήθελε να του δώσουμε ένα ποσό από τις εισφορές των εργαζομένων για το κινητό του τηλέφωνο. Γιατί ήθελε τα έξοδα παράστασης που καταργήθηκαν να αντικατασταθούν με ένα ποσό των εισφορών. Γιατί όπως μας έλεγε είχε πολλά έξοδα και δεν άξιζε να ασχολείται αν πλήρωνε και από την τσέπη του. Λες και όλοι οι άλλοι παίρνουμε κάποια επιδότηση. Γιατί ζητούσε να καλυφθούν οι βενζίνες για το μηχανάκι του επειδή ερχόταν στα συμβούλια και στις συνελεύσεις !

«Συνάδελφε» Καραηλίδη, ούτε στις προεκλογικές μας ομιλίες αλλά ούτε και σε καμία ανακοίνωση είπαμε ότι θα μοιράσουμε τα λεφτά του απεργιακού ταμείου. Και εδώ ψεύδεσαι και είναι ντροπή σου. Η θέση μας ήταν, είναι και παραμένει, τα χρήματα που προέρχονται από εισφορές συναδέλφων – όπως πράττουμε μέχρι και τώρα, βάσει της αρχής της ανταποδοτικότητας – να επιστρέφονται στους συναδέλφους με οποιοδήποτε τρόπο. Τα χρήματα που ορέγονται να πάρουν κάποιοι  – όχι εν ενεργεία μέλη του συλλόγου μας – δεν θα το αφήσουμε να γίνει ποτέ. Αυτά λέγαμε «συνάδελφε» Καραηλίδη και αυτά συνεχίζουμε να λέμε. Εσύ είσαι αυτός μάλλον που τη μία λες έτσι και την άλλη αλλιώς.

Να σε ενημερώσουμε ότι όλοι οι Σύλλογοι κατά καιρούς βγάζουν προσφορές για τα μέλη τους. Ακόμα και η ΟΤΟΕ. Και επειδή είσαι πρύτανης του Facebook ρίξε μια ματιά στις σελίδες των άλλων συλλόγων του Ομίλου (Πειραιώς, πρώην Αγροτικής,πρώην Κύπρου), ακόμα  και στη σελίδα του Συλλόγου της Alpha Bank για το τι εκδηλώσεις κάνουν και τι προσφορές έχουν.

Όσο για τις επισκέψεις στους Αρχαιολογικούς χώρους, προσβάλλεις τόσο τους συναδέλφους και τα παιδιά τους που χάρηκαν όσο και τους άλλους συλλόγους. Και κάτι άλλο να σου θυμίσουμε που θα έπρεπε να γνωρίζεις. Στείλαμε ανακοίνωση για τους συναδέλφους της περιφέρειας πως ο Σύλλογος θα καλύψει την είσοδό τους σε οποιονδήποτε αρχαιολογικό χώρο της περιοχής τους που θα επιθυμούσαν να επισκεφθούν. Αλλά είπαμε, για να γνωρίζει κάποιος πρέπει να είναι παρών. Δες και για τους Αρχαιολογικούς χώρους στους άλλους συλλόγους. Α ξεχάσαμε και κάτι άλλο! Εσύ εκείνη την ημέρα ήσουν πλησίον της Στοάς Αττάλου σε καφετέρια και καλούσες τους συναδέλφους για καφέ! Μπράβο!

Αν για εσένα οι δικαστικές παρεμβάσεις μας υπέρ συναδέλφων, η προσφυγή μας στην τριμερή, οι έφοδοι ΜΑΖΙ με την Επιθεώρηση Εργασίας, αποτελούν «φουτουριστικά θέματα» και ότι άλλο, λυπούμαστε ειλικρινά πάρα πολύ. Επίσης, μας κινεί την περιέργεια, η χρονική στιγμή της “άτακτης”, “παράξενης” και “παράδοξης” φυγής σου κατόπιν των τελευταίων δραστικών μας ενεργειών.

Όταν θα κάνεις όπως λες τις επαφές σου με τους άλλους συλλόγους ρώτα τους, ποιος είναι πιο ασφαλής, αυτός που δίνει καθημερινά τη μάχη ή αυτός που λιποτακτεί;

«Συνάδελφε» Καραηλίδη, επειδή έχεις επιλεκτική μνήμη, να σου θυμίσουμε εμείς λοιπόν, ότι ποτέ δεν ανταποκρίθηκες σε κανένα δικό μας κάλεσμα για να παραβρεθείς, όταν πηγαίναμε ως μέλη του προεδρείου σε διοικητικά κέντρα και καταστήματα για να ενημερώσουμε τους συναδέλφους και να ακούσουμε τυχόν προβλήματά τους, λέγοντας ότι «δεν θα χαλάσω την κανονική μου άδεια για αυτούς τους λόγους»! Οπότε ψεύδεσαι όταν λες ότι το προεδρείο ήταν ταμπουρωμένο στη Σολωμού και αδιάψευστη μαρτυρία για αυτές τις επισκέψεις μας, οι οποίες και θα συνεχιστούν, είναι οι συνάδελφοι.
Επίσης «συνάδελφε» Καραηλίδη :
Εκτός από την θέση του Εφόρου στον ΣΥΓΤΕ την οποία ψήφισες, κατέχεις και την θέση του αναπληρωτή ταμία την οποία και αυτή ψήφισες αλλά δυστυχώς ούτε καν το θυμάσαι.

Για να φανείς αντάξιος των προσδοκιών των συναδέλφων αλλά και συνεπής των δεσμεύσεών σου θα έπρεπε να ασχολιόσουν τουλάχιστον με τις αρμοδιότητες που αντιστοιχούν στο αξίωμα που κατείχες βάσει καταστατικού και να καταθέτεις τις θέσεις και τις προτάσεις σου στα μέλη του προεδρείου αλλά και στα όργανα του Συλλόγου. Αλλά εσύ, όταν ερχόσουν, το μόνο που σε ενδιέφερε – και ήταν παρόντες όλα τα μέλη του προεδρείου – ήταν να ζητάς επίμονα την επιδότηση για το κινητό σου την οποία καταργήσαμε εμείς ως προεδρείο με εισήγηση του Προέδρου Χ. Τασσόπουλου και το ψήφισες και εσύ. Αυτό μάλλον ξέχασες να το αναφέρεις.

Για εσένα «συνάδελφε» Καραηλιδη ο Υπουργός Υγείας, ο Υπουργός Εργασίας, ο Πρόεδρος του ΤΑΥΤΕΚΩ (αποθεματικά), ο Διοικητής του ΕΟΠΥΥ είναι «οι θυρωροί» των υπουργείων, όπως λες…! Τι άλλο να πούμε…

Επίσης, αν έχεις διαπιστώσει ατασθαλίες επί των οικονομικών να το καταγγείλεις επώνυμα. Αλλιώς υπάρχει και η Ευελπίδων.

ΥΓ. «συνάδελφε» Καραηλίδη, να σου θυμίσουμε επίσης πως πάντα υπήρχαν Θερμοπύλες και πάντα θα υπάρχουν Εφιάλτες. Πάντα υπήρχε κούγκι και πάντα θα υπάρχουν Πηλιογούσηδες. Και να είσαι σίγουρος, όσο και να ορέγεσαι για το αντίθετο, ότι εδώ σε εμάς δεν θα υπάρξουν κερκόπορτες όπως στο Βυζάντιο! Δυστυχώς υπήρξε 5η φάλαγγα και Δούρειος Ίππος αλλά δεν ευδοκίμησαν! Ο νοών νοείτω.

Και άσε τα «ζητώ ταπεινά συγνώμη που τα ψήφισα» γιατί το λιγότερο που προκαλείς είναι γέλια, αν όχι κλάματα. Οι συνάδελφοι δεν θέλουν συνδικαλιστές οι οποίοι ψηφίζουν και μετά λένε πως δεν ξέρουν τι ψήφισαν και προσπαθούν να αποποιηθούν των ευθυνών τους, με μια απλή συγνώμη. Μας θυμίζεις κάποιους υπουργούς που έλεγαν ότι ψήφισαν το μνημόνιο χωρίς να το έχουν διαβάσει. Οι συνάδελφοι έχουν και γνώση και κρίση.

Σε ρωτάμε και κάτι άλλο ανεξάρτητε «συνάδελφε» Καραηλίδη : Μήπως επίκειται και νέο συνοικέσιο;;;

 

Το προεδρείο του ΣΥΓΤΕ

Χ. Τασσόπουλος, Μ. Μπακατσούλα, Β. Δεκούλος, Γ. Σιαμπάνη, Κων/νος Κονιστής


 

 

 

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα