Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ

 

 

 

Συνάδελφοι,

Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει αποδέκτες άπειρης σπέκουλας και παραπληροφόρησης. Έχουμε δεχθεί τόνους λάσπης όσον αφορά στην τροποποίηση του καταστατικού και όχι μόνο. Ένα από τα περίεργα χτυπήματα που δεχθήκαμε και μάλιστα «χτύπημα κάτω από τη μέση» είναι για την τροποποίηση που αφορά το απεργιακό ταμείο.

Κάποιοι “έντεχνα” διαδίδουν στους συναδέλφους, ότι το προεδρείο δεν υπογράφει για να μοιραστούν τα χρήματα του απεργιακού και αφήνουν σκοτεινά υπονοούμενα σχετικά με την τιμιότητά μας.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ,


ΨΕΥΔΟΝΤΑΙ ΑΣΥΣΤΟΛΑ, ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΝ ΚΑΙ ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΥΝ.
ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ «Πέτα λάσπη, κάτι θα μείνει»

Το προεδρείο προκάλεσε Γενική Συνέλευση για την τροποποίηση του καταστατικού. Αυτό που είχαμε πει προεκλογικά το κάνουμε πράξη. Διερωτώμεθα, γιατί τόσο μεγάλη αντίδραση; Εμείς είμαστε αυτοί που είχαμε πει ότι αυτά τα χρήματα πρέπει να περάσουν στα χέρια των εν ενεργεία μελών του Συλλόγου. Εξάλλου επιβάλλεται η τροποποίηση του Καταστατικού μετά από 25 χρόνια, ώστε να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα των Τραπεζών.

Εμείς είπαμε και προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά ότι θα προτείνουμε – με έγκριση δημοψηφίσματος – τα χρήματα να μην δοθούν στους συνταξιούχους ως εφάπαξ αλλά να δοθούν σε μορφή ανταποδοτικότητας στα μέλη μας.


Το καταστατικό του Συλλόγου, στο άρθρο 26, αναφέρει συγκεκριμένα:
«Σε περίπτωση διάλυσης του Συλλόγου, η περιουσία του περιέρχεται στο Ταμείο Αλληλοβοηθείας του Προσωπικού της Γενικής Τράπεζας και απαγορεύεται οπωσδήποτε η διανομή της μεταξύ μελών».

Συνάδελφοι, ΕΣΕΙΣ και ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ μπορείτε να αποφασίσετε για την τροποποίηση του καταστατικού. ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ μπορείτε να αποφασίσετε για την τύχη του Απεργιακού Ταμείου.

Το προεδρείο, πιστό πάντα στις αρχές και στις αξίες του, όπως έχει αποδείξει έμπρακτα ότι κρατάει το λόγο του και τον κάνει πράξη – αν και κάποιοι έντεχνα προσπαθούν να το σβήσουν από τη μνήμη σας – αυτό που έκανε βάσει της ανταποδοτικότητας των εισφορών σας, ήταν να προχωρήσει στις παρακάτω παροχές οι οποίες δόθηκαν στους συναδέλφους – μέλη του Συλλόγου από το 2014 έως σήμερα:

1. από 80 ευρώ σε 515 παιδιά συναδέλφων ως δώρο Χριστουγέννων – σύνολο 41.200 ευρώ
2. δώρο σχολικές τσάντες σε παιδιά της Α’ Δημοτικού, με εφόδια για την χρονιά που διανύσαμε – σύνολο 3.090,24 ευρώ
3. Εκδήλωση για τη Γιορτή της Γυναίκας – σύνολο 2.685,00 ευρώ
4. Δώρο για τη Γιορτή της Γυναίκας – σύνολο 8.162,75 ευρώ
5. από 60 ευρώ σε πάνω από 300 συναδέλφους ανάλογα της οικογενειακής τους κατάστασης (άγαμοι, έγγαμοι, πολύτεκνοι κλπ) – σύνολο 23.940 ευρώ
6. από 180-200 ευρώ σε 55 παιδιά συναδέλφων που αρίστευσαν  – σύνολο 8.540 ευρώ
7. εκδόθηκαν 400 κάρτες παροχών υγείας του Πολυιατρείου και καλύφθηκε το ετήσιο κόστος τους από τον Σύλλογο  – σύνολο 4.000 ευρώ
8. Ημερολόγια νέου έτους – σύνολο 3.090,24 ευρώ

Κλείστε τα αυτιά σας και απομονώστε αυτούς που κυκλοφορούν υπόγεια σαν τυφλοπόντικες και σας μολύνουν το μυαλό με ψέματα γιατί η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ.

Συνάδελφοι, μην αφήνετε κανένα να τζογάρει στην πλάτη σας με τα λεφτά του Απεργιακού Ταμείου. Η θέση του προεδρείου ήταν, είναι και θα είναι το Απεργιακό ταμείο και η περιουσία του Συλλόγου να ανήκει ΜΟΝΟ στα ενεργά μέλη του.

Το προεδρείο είναι εδώ, ενωμένο, στέκεται δίπλα σας, δίνει καθημερινά τον αγώνα, με μοναδικό σκοπό και στόχο το συμφέρον των εργαζομένων και όχι οτιδήποτε άλλο.
Ο Σύλλογος είναι η δύναμή σας.

Θα επαναλάβουμε ακόμα μία φορά το ρητό : « Mπορείς να κοροϊδεύεις λίγους για πολύ καιρό, ή πολλούς για λίγο καιρό, αλλά όχι όλους για πολύ καιρό!»

Το προεδρείο του ΣΥΓΤΕ

Χ. Τασσόπουλος, Μ. Μπακατσούλα, Β. Δεκούλος, Γ. Σιαμπάνη, Κων/νος Κονιστής

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα